Driving Lessons

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Driving Lessons
orig. Driving Lessons
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår2006
Prod.landStorbritannia
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMike Newell
ProdusentJeremy Brock
ManusforfatterJeremy Brock
Foran kamera
MedvirkendeRupert Grint, Michelle Duncan, Tamsin Egerton
Annen informasjon
FilmformatCinemascope
Prod.selskapWarner Bros
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Driving Lessons er en britisk film fra 2006 hvor blant annet Rupert Grint spiller hovedrollen. Den handler om Ben (Rupert) som har problemer med moren sin, og vil bli voksen.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

17 år gamle Ben Marshall (spilt av Rupert Grint) er sønn av Robert, en prest som er besatt av ornitologi. Hans dominerende mor Laura er opptatt av en rekke veldedige organisasjoner, samtidig som hun ignorerer familiens emosjonelle behov. Hun tvinger blant annet Ben til å utføre forskjellige oppdrag, til tross for at han ikke har noe bil han kan bruke. Til tross for hennes sterke religiøse tro, har Laura en affære med Peter, som spiller i et teater Laura er regissør for.

Laura nekter Ben å blant annet eie en mobiltelefon, eller omgås ungdommer på hans egen alder. Laura bruker kjøretimene hun har med ham, for å bli kjørt rundt til alle hennes affærer med Peter. Ben skriver dikt for Sarah, en jente han kjenner fra kirken, men hun avviser ham. Ben får en sommerjobb for å betale for Mr. Fincham, en psykisk syk pasient Laura har møtt. Ben svarer på en annonse fra Evie Walton, en alkoholiker og tidligere skuespiller. På leting etter noen som kan hjelpe henne i huset sitt, og kjøre henne til forskjellige avtaler, tilbyr hun stillingen til Ben.

En dag nekter Laura å la Ben reise sammen med Evie, men hun tar med seg Ben til en lang kjøretur før de overnatter ved en campingplass. Neste morgen kunngjør Laura at Ben må kjøre henne til en festival i Edinburgh, hvor hun har blitt invitert til å lese poesi. Der har Ben sin første seksuelle opplevelse sammen med Bryony, en ung kvinne som var med på å arrangerer festivalen. Ben finner endelig den indre styrken til å stå opp for seg selv. Hjemme igjen senere blir Ben forhørt av Laura, som mener Evie har "ødelagt" sønnen hennes. Evie kommer på besøk, men blir avvist av Laura. Ben oppdager dette, og går til Evies hus.

Laura har jevnlige problemer med Mr. Fincham, hvis mentale og psykiske tilstand stadig forverrer seg. Senere påstår Laura at Gud har snakket til henne, og sagt at hun burde skille seg fra Robert og stikke av sammen med sin elsker Peter. Etter råd fra Evie kjøper Ben et telt, og flytter inn i bakgården hennes. Robert forsøker å snakke med ham. Men Ben roper at Robert, ikke Laura, burde ha bedt om skilsmisse for lenge siden. Faren sier at han elsker sin kone, og han forsøkte å være trofast mot sin kone - selv om hans kone ikke var trofast mot ham.

Ben besøker Evie og forteller henne at han har planer om å flytte til Edinburgh, og skaffe seg høyere utdannelse. Evie er glad på hans vegne, selv om flyttingen betyr at Ben ikke lenger kan arbeide for henne. Ben leser et dikt for henne som uttrykker hans takknemlighet for vennskapet deres. Filmen avslutter med Ben, endelig fri, som går gjennom en park på vei hjem for å begynne å pakke før han skal flytte for seg selv til Edinburgh.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rupert Grint.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]