Dracula jager Frankenstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dracula jager Frankenstein
orig. Los Monstruos del terror
Generell informasjon
SjangerSkrekk / Science fiction / Vampyr
Utgivelsesår1970
Prod.landSpania / Italia / Tyskland
Lengde1 t. 25 min.
Aldersgrense16 (Norge)
Bak kamera
RegiHugo Fregonese
Eberhard Meichsner
ProdusentJaime Prades
ManusforfatterJacinto Molina
MusikkRafael Ferrer-Fitó
Franco Salina
Premiere24. februar 1970 (Frankrike)
27. februar 1970 (Vest-Tyskland)
Eksterne lenker

Dracula jager Frankenstein er en sciencefiction- og skrekkfilm fra 1970, og et produksjonssamarbeid mellom Spania, Vest-Tyskland og Italia. Filmens spanske tittel er Los Monstruos del terror, den vesttyske er Dracula jagt Frankenstein og den italienske er Operazione terrore.

Historien[rediger | rediger kilde]

Romvesener fra en døende verden planlegger å ta kontroll over jordkloden. De bringer til live to døde vitenskapsmennesker, «Dr. Odo Warnoff» og «Maleva Kerstein» og bruker deres kunnskap til å reskape ulike jordlige monstre, inkludert varulven «Waldemar Daninsky», Frankensteins monster (begge spilt av Jacinto Molina), mumien «Tao-Tet» og vampyren «Count de Meirhoff». Romvenene planlegger å bruke disse skapningene til å ta over menneskeheten, ved å bruke folks egne primitive overtro mot dem. Det var også planlagt at en Golem skulle være et av monstrene i filmen. Men dette gikk ikke på grunn av budsjett-problemer.

Romvesenene ønsker også å finne ut hvorfor disse monstrene kan virke så skremmende for jordboerne. Som referanse bruker romvesenene en bok med tittelen «The Anthology of the Monsters» skrevet av en professor Ulrich von Farancksalan, som også var skaperen av Frankenstein-monsteret i denne filmen. Men historien ender med at varulven Waldemar Daninsky redder verden, ved å ødelegge de tre andre monstrene i nærkamp. Til slutt ødelegger han romvesenets underjordiske base. Imidlertid blir Waldemar skutt og drept av en kvinne, som elsker ham nok til å gjøre slutt på alle plagene hans.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Michael Rennie Dr Odo Warnoff
Karin Dor Maleva
Craig Hill Inspektør Tobermann
Patty Shepard Ilsa
Gela Geisler Ilona
Ángel del Pozo Kirian
Jacinto Molina Waldemar Daninsky (som Paul Naschy)

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]