James Possible

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Dr. James Timothy Possible»)
Dr. James Timothy Possible
Første opptreden«Crush»
Informasjon
KallenavnDr. P
KjønnMann
FamilieKone: Fru Possible
Barn: Kim, Jim og Tim: Bror: Slim Possible
Mor: Besta Possible
BarnKim Possible, Jim Possible og Tim Possible
EktefelleAnn Possible
StatsborgerskapUSA
SkuespillerGary Cole (gjelder for verket: Kim Possible Movie: So the Drama)[1]
StemmeGary Cole
Skapt avMark McCorkle
Bob Schooley
In-universe-informasjon
Kim Possible universe

Dr. James Timothy Possible er en fiktiv figur fra den animerte Disney-serien Kim Possible.

Om James Timothy Possible[rediger | rediger kilde]

Kims far er rakettingeniør. Han er en typisk 1950-tallsprofessor, litt sløv og åndsfraværende. I likhet med Kim liker han å benytte navnet sitt i mottoet: «Alt er mulig for en Possible» (Anything's possible for a Possible). Han kan riktignok bli i overkant arrogant når det gjelder mottoet. Dr. Possible var også engang Drew Lipskys venn, riktignok før Drew ble til Doktor Drakken.

James virker ikke spesielt bekymret over at datteren daglig utsetter seg selv for livsfare, så lenge hun ikke er ute med en gutt, som er hans store besettelse. Han har dog ingen betenkeligheter med at Kim tilbringer så mye tid sammen med Ron, siden det ikke var noe romantikk involvert der. (Selv om han en gang reagerer på at Ron er med på nesten hver eneste familiemiddag.)

Denne dynamikken forblir uforandret, også i sesong fire, siden skaperne McCorkle og Schooley offisielt har uttalt at Kims far forblir «ubekymret rundt Kim og Rons forhold». Det kan være fordi James har kjent Ron siden Kims førskoledager, og dermed anser ham for å være den eneste gutten han kan stole såpass på at han kan overlate Kim til ham.

James Possibles yrke er et ordspill på frasen «Det er ikke rakettforskning!». I episoden «Team Impossible» prøvde han å skaffe hjelp til selvangivelsen, og sa «Jeg er ikke rakettdesigner! Jeg mener, det er jeg faktisk...»

Originalstemmen tilhører Gary Cole, mens Erland Bakker står for den norske stemmen.

Fullt navn[rediger | rediger kilde]

James er den fjerde rollefiguren i serien hvis fulle navn har blitt avslørt (Kimberly Ann Possible var den første, Dr. Vivian Frances Porter var den andre og Drew Theodore P. Lipsky den tredje). En spøk over at navnet hans forble ukjent gjennom hele serien ble gjort i episoden «Team Impossible». Hans fulle navn, James Timothy Possible, ble avslørt i Kim Possible – Så dramatisk. Et hint om Dr. Possibles fulle navn har eksistert fra begynnelsen av serien, som navn på Kims lillebrødre, «tverdene» Jim og Tim. En kortform av navnet blir «Jim Tim Possible». Overraskende nok forblir navnet til hans kone ukjent.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kim Possible Movie: So the Drama, gjelder del rulletekst[Hentet fra Wikidata]