Downhill (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Downhill
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm
Utgivelsesår24. oktober 1927
Prod.landStorbritannia
Lengde105 min. (2012)
SpråkStum (engelske mellomtitler)
Bak kamera
RegiAlfred Hitchcock
ProdusentMichael Balcon
C. M. Woolf
ManusforfatterTeaterstykke:
Constance Collier
Ivor Novello
under pseudonymet:
Julian L'Estrange
Adapsjon:
Eliot Stannard
SjeffotografClaude L. McDonnell
KlippIvor Montagu
Lionel Rich
Foran kamera
Hovedrolle(r)Ivor Novello
Robin Irvine
Isabel Jeans
Ian Hunter
Violet Farebrother
DistributørWoolf & Freedman Film Service (UK)
Sono Art-World Wide Pictures (US)
Eksterne lenker

Downhill (utgitt i USA som When Boys Leave Home) er en stumfilm regissert av Alfred Hitchcock fra 1927 som var basert på skuespillet Down Hill. Det var Hitchcocks femte filmregi. I hovedrollene er blant annet Ivor Novello.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Ved en kostbar engelsk internatskole for gutter er Roddy Berwick (spilt av Ivor Novello) kaptein og beste spiller ved skolens rugby-lag. Han og bestevennen Tim Wakely (spilt av Robin Irvine) møter en servitrise, Mabel, som forteller rektor ved skolen deres at hun er gravid, og at Roddy er faren til barnet hennes. Faktisk var det Tim som den egentlige faren. Men han har ikke har råd til å bli utvist fordi han behøver et stipend for å begynne ved Oxford University. Roddy lover Tim at han aldri skal avsløre sannheten, og Roddy aksepterer å bli utvist fra skolen deres.

Når han kommer tilbake til foreldrenes hjem, møter han faren sin Sir Thomas Berwick (spilt av Norman McKinnel) som er veldig irritert over sønnens utvisning. Roddy forlater hjemmet deres, og finner arbeid som skuespiller ved et teater. Han gifter seg med skuespiller Julia Fotheringale. Men den utro Julia fortsetter i all hemmelighet en affære med en annen mann, Archie. Roddy arver penger fra en bekjent, men Julia går fra ham etter at hun har brukt opp alle pengene hans. Roddy begynner som gigolo i Paris. Men han slutter kort tid senere på grunn av selvforakt over å romantisere eldre kvinner for penger. Roddy havner deretter alene og forlatt i et leid loslitt værelse i Marseille, uten noen jobb eller penger.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]