Dolphin Tale 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dolphin Tale 2
Generell informasjon
Utgivelsesår2014
Prod.landUSA
Lengde107 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiCharles Martin Smith
ProdusentRobert Engelman
Broderick Johnson
Andrew A. Kosove
MusikkRachel Portman
Foran kamera
MedvirkendeHarry Connick, Jr.
Ashley Judd
Nathan Gamble
Kris Kristofferson
Cozi Zuehlsdorff
Morgan Freeman
Annen informasjon
Budsjett$36 million
Prod.selskapAlcon Entertainment
Premiere12. september 2014 (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Dolphin Tale 2 er en amerikansk dramafilm fra 2014 regissert av Charles Martin Smith, og er oppfølgeren til filmen Dolphin Tale fra 2011. Harry Connick Jr, Ashley Judd, Nathan Gamble, Kris Kristofferson, Morgan Freeman gjentok sine roller fra den første filmen. Filmen ble utgitt 12. september 2014.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Sawyer, gutten som hadde en viktig rolle i å redde delfinen Winter tre år tidligere, er nå ansatt ved Clearwater Marine Aquarium, hvor han trener nye frivillige ved akvariet. Det har kommet en ny delfin dit som heter Mandy. Clearwater Marine Aquarium (CMA) reddet Mandy etter at hun ble funnet skadet i nærheten av en strand og oppdaget av en liten jente. Mandy sliter med solbrenthet og puste-problemer etter å ha ligget strandet i solen så lenge med pustehullet veldig utsatt for solen. En annen delfin ved CMA er Panama, en gammel og døv delfin. Sawyer blir kontaktet av en professor fra Boston University som tilbyr ham et tre måneder langt program ved Sea Education Association (SEA). Bare én high school-student per år får mulighet til å delta i dette programmet, som finner sted på en stor seilskute og driver med forskning på marine pattedyr. Tilbudet kommer med fullt stipend, og familien hans blir veldig begeistret for tilbudet. Sawyer er usikker på om han vil godta tilbudet fordi han er redd for å forlate Winter og de andre delfinene i en så lang periode.

En morgen ligger Panama død på bunnen av bassenget. Hennes død skjedde svært raskt, og var ikke så veldig overraskende på grunn av den høye alderen. Alle ved CMA er svært opprørt, og Winter tar dødsfallet ekstra hardt. Winter slutter nesten å spise og nekter å bruke protese-halen sin, så helsen begynner å svekkes på grunn av dette, og det er tydelig at delfinen sliter med stress. En inspektør kommer til CMA for å se på dyrene. Han gir Dr. Clay en advarsel på grunn av Winters dårlige helse. Inspektøren krever at de spleiser Winter sammen med en annen delfin innen 30 dager. I mellomtiden fortsetter Winter å være svært ulykkelig. Når Sawyer prøver å sette en hale på delfinen, blir Winter aggressiv og slår til ham over ansiktet slik at han havner i vannet. En kollega hopper i bassenget og får Sawyer opp av vannet. Sawyers håndledd blir skadet, og han får blåmerker i ansiktet. Dr. Clay gir Sawyer ordre om at han skal ta en pause fra svømmingen med Winter.

Alle ved CMA håper at Winter blir paret sammen med Mandy for å tilfredsstille USDA og forbedre Winters helse. Men Mandy blir snart mye bedre, og blir friskmeldt. Dr. Clay mener at Mandy kan returneres til havet. Dr. Clays datter Hazel blir trist fordi hun ikke vil at Hope og Winter skal dra sin vei. Hazel vil at Mandy skal bo sammen med Winter enda lengre før den blir satt fri, selv om hun kan gå til havet med en gang. Dr. Clay gjør det klart at formålet med CMA er å "redde, rehabilitere, og slippe løs", og de kan ikke holde igjen en delfin som er frisk nok til å returnere til havet. Mandy blir deretter returnert til havet. Hazel og Sawyer bryter Dr. Clays ordre og tar en svømmetur med Winter som ser mye bedre ut. Dr. Clay tar dem på fersken, og skjeller dem ut for å ha brutt ordren hans. Dr. Clay forteller at Winter vil bli sendt til Texas. Moren til Sawyer arrangerer en fest for å feire at han ble valgt til SEA. Men Sawyer er fremdeles veldig opprørt på grunn av Winter. Dr. McCarthy mener at Sawyer må prøve litt andre ting i livet. De blir oppringt på grunn av en ung kvinnelig delfin som har blitt reddet og er på vei til CMA, og alle sammen skynder seg dit for å forberede seg til delfinen kommer. Delfinen viser det så være en veldig ung delfin som ikke kan vende tilbake til havet fordi den ikke har lært å finne mat på egen hånd. De gir den lille delfinen navnet "Hope".

Som en humoristisk side-historie til hovedhistorien, redder de også en havskilpadde, som fikk navnet Mavis, som hadde satt seg fast i noe tau. En pelikan, som heter Rufus, synes besatt av denne havskilpadden. Rufus følger etter havskilpadden overalt, selv til et sykehus for mennesker hvor den får en CT. Når Mavis slippes ut i havet, flyr Rufus over når havskilpadden svømmer sin vei. Dr. Clay får lov til å beholde Winter. Første gang de de to delfinene møtes, oppfatter Hope at Winter ikke har noen vanlig hale og beveger seg annerledes. Dette fører til at Hope går nærmest ballistisk, og svømmer med høy hastighet mange ganger rundt i bassenget. Dette stresser Winter enda mer. De ansatte skiller raskt de to dyrene fra hverandre. Dr. McCarthy designer en ny protese til Winter som ser mer realistisk ut enn den forrige. Neste gang delfinene møtes bruker Winter den nye halen sin. Delfinene blir snart gode venner, og Winter er ikke like isolert og ensom. Når Winter blir bedre bestemmer Sawyer seg for å godta tilbudet fra SEA. Hazel gir ham noen ballonger, og forteller ham hvor mye hun vil savne ham. Rett før rulleteksten, blir flere filmer av den virkelige Mandy som blir sluppet fri, og redningsaksjonen av Hope vist.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]