Diskusjon:SR-Bank Arena

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Viking stadion»)

Kapasitet[rediger kilde]

Jeg er litt usikker hvordan dette skal løses, derfor tar jeg det opp her. Kapasiteten er ganske riktig slik den står i infoboksen på fotballkamper, men det arrangeres jo også en del konserter på denne banen. På Roger Waters ble det lagt ut 21 000 (eller var det 23 000) billetter. Jeg synes det bør kommer frem enten i artikkel eller i faktaboks at det er snakk om forskjellige kapasiteter og rekorder angående fotball og konserter. Floyd 7. nov 2006 kl. 03:13 (CET)

Noe ála slik det står i artikkelen om Nya Ullevi? Jeg skal prøve å finne informasjon om konsertkapasiteten. Ståle 7. nov 2006 kl. 03:20 (CET)
God idé at vi skilder på det. Jeg kunne også tenke meg en tabell med publikumsrekoder gjennom tidene. Altså at tidligere publikumsrekoder blir bevart. Til nå er dette åpningskampen og sesongavslutningen 06, men det kommer kanskje flere (er det forresten mulig å få enda flere inn på stadioen?) --Futti 7. nov 2006 kl. 09:19 (CET)

Bob Dylan[rediger kilde]

30. mai har passert, og Bob Dylan har no spelt på Viking stadion. Martin NH 3. jun 2008 kl. 19:57 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Viking stadion. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. aug. 2017 kl. 10:28 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Viking stadion. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. sep. 2017 kl. 10:13 (CEST)[svar]

Lang avsnitt om historie[rediger kilde]

Har tatt ut et lang og altfor detaljert avsnitt om arenaens historie. En forkortet utgave kan vurderes settes inn:

Historie

SR-Bank Arena under kampen mellom Viking FK og Strømsgodset 29. september 2007 Viking hadde i mange år ønsket seg et nytt og mer moderne fotballstadion, enten ved å bygge ut Stavanger stadion på Eiganes, som hadde vært klubbens hjemmebane siden klubben ble stiftet, eller ved å bygge et helt nytt anlegg et annet sted. Etter mange og lange diskusjoner falt det geografiske valget på Jåttåvågen i Hinna bydel. Viking FK fikk gratis tomt av Stavanger kommune, sammen med 50 millioner kroner i startkapital. Byggeperioden varte fra april 2003 til mai 2004. Åpningskampen ble arrangert 1. mai 2004, da Viking spilte 11 i seriekamp mot Molde. Da stadionet ble åpnet var det utstyrt med kun sitteplasser, gass-varmelamper i taket og ellers moderne fasiliteter. På grunn av en betydelig økning i antall tilskuere, ble Viking stadion i flere etapper utvidet til en kapasitet på 16600 tilskuere. Før 2006-sesongen fikk klubben blant annet installert nye seter som en ny rad øverst på stadion.

Det ble i 2009 lansert planer om å bygge ut stadionet, på grunn av kapasitetsmangel og økt publikumsinteresse. NFF kom med en forespørsel om Viking og Stavanger om de ønsket å være med på en eventuell søknad om EM i fotball i 2016 (i Norge og Sverige). UEFA krever minimum sitteplasser for en EM-arena. Daværende styreleder i Viking, Ole Rugland, utelukket ikke en eventuell utvidelse av arenaen selv om det ikke skulle bli EM. Arkitekten har sagt at det er mulig å utvide stadion, og nå må man bare se på infrastruktur og ikke minst prisen for en stadionutvidelse. i 2011 gav UEFA ut en guide hvor Viking stadion ble brukt som ett av fem eksempler på anlegg av høy kvalitet. Znuddel (diskusjon) 13. jan. 2024 kl. 15:06 (CET)[svar]