Diskusjon:Vaterland (Oslo)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Håper å kunne lage en artikkel om «Abelone»-saken – må bare finne et par bortkomne bøker for å sjekke detaljene...
Ønsker også å legge til en liste over gater i Vaterland; bør være av interesse både for byhistorieentusiaster og for lesere av eldre skjønnlitteratur. (Lignende lister for Pipervika, Enerhaugen og eventuelle andre totalsanerte bydeler er også ønskelige!)
--T.B.Hansen 18. sep 2006 kl. 20:13 (UTC)


Var ikke Køla-Pålsen også en person - for ikke å si personlighet, med tilknytning til Vaterland?. Og du med dine kunnskaper om Oslo. Artikkelen om Ólafía Jóhannesdóttir. Både statuen av henne og Olafiagangen bør vel nevnes. Selv vet jeg bare at statuen har vært på flyttefot og Olafiagangen nylig har blitt navnsatt, men er ikke helt sikker på eksakt beliggenhet.

Hilsen F.bendik 28. sep 2006 kl. 12:31 (UTC)

Ps: Søkte litt mer på Google og fant Køla-Pålsen, men under sitt borgelige navn Hans Arnt Hartvig Paulsen på Vår Frelsers Gravlund. Nordre del F.bendik 28. sep 2006 kl. 13:29 (UTC)

Det er jeg som har lokalisert Køla-Pålsen på Gravlunden. Vet ikke om han hadde noe med Vaterland å gjøre, men Paulen-kaia («H.A.H.» i visen om Akerselva) burde nevnes under Bjørvika. Har mye å gjøre for tiden, og legger bare ut slikt jeg vet og enkelt kan kontrollere mot Oslo byeksikon. Køla-Pålsen er garantert omtalt i bøker om Oslos kulturhistorie – men da må jeg få tid til å gå på biblioteket. T.B.Hansen 28. sep 2006 kl. 15:36 (UTC)

Snever artikkel: Flere Vaterland enn Oslos..[rediger kilde]

Det finnes minst to til, etter hva jeg vet. Et i Rakkestad og et i Fredrikstad. Artikkelen omhandler kun Oslos og burde dermed egentlig vært markert med snever... noorse 29. aug 2009 kl. 09:17 (CEST)

Snever, og snever, det er vel ikke verre enn at man flytter artikkelen og kategoriens navn til Vaterland, Oslo ? Yosh 11. des 2009 kl. 00:54 (CET)
Tja, snever fordi det er fler :) - og jeg ser at artikkelen fremdeles er Oslosentrisk, 4 år senere... Kanskje heller bare flytte denne til parentesform og få pekerside? Selv om jeg har sett dette før, overraskes jeg fremdeles fordi jeg forventer en artikkel om området ved Gamlebyen. noorse 25. des. 2013 kl. 16:04 (CET)[svar]
Artikkelen bør helt klart flyttes til det mer presise Vaterland (Oslo). Hebue (diskusjon) 25. des. 2013 kl. 16:48 (CET)[svar]
Da har jeg flytta den. Når det dukker opp en artikkel om et annet Vaterland, kan Vaterland gjøres om fra omdirigering til pekerside. Haakon K (diskusjon) 25. des. 2013 kl. 16:58 (CET)[svar]
Gjorde om nå fordi omdirigeringen ble kategorisert. Noorse 5. mai 2014 kl. 23:35 (CEST)[svar]

Lilletorget er utelatt på kart[rediger kilde]

Ville gjerne hatt med Lilletorget på kartet. Plassen er et viktig referansepunkt i mye av Vaterlands historie. Jeg behersker dessverre ikke kart nok til å gjøre det selv. Helge Høifødt (diskusjon) 21. mar. 2015 kl. 11:08 (CET)[svar]