Diskusjon:Varemerke

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne arikkelen bør splittes i to, samtidig som redirecten korrigeres. Varemeke ™ er ikke det samme som ® - og følgelig må varemerke og registrert varemerke få hver sine artikler - alternativt én som er felles, men den må da en klar fremstilling av forskjellene - og likhetene. 91 26. jan 2007 kl. 10:00 (CET)

Jeg er i tvil om en slik oppdeling er hensiktsmessig. Du tenker her antakelig på forskjeller i rettsvernet for varemerker. Isåfall er det vel det som bør bli presisert ? Fortsatt dreier det seg om varemerker. Kan det være at du tenker på varemerkers rettsstilling i andre land og ikke i Norge ?Hans C 26. jan 2007 kl. 10:26 (CET)
Jeg måtte gå til lovteksten for å finne at bruk gir beskyttelse i Norge (som i Danmark), altså grunnlaget for ™-merking, mens registrering (i Patentstyret) er det som gir grunnleg for ®-merking. Dersom én artikkel benyttes, bør de to «nivåene» avklares innledningsvis.
Selv om ikke andre land hadde mitt fokus i denne omgang, bør selvsagt artikkelen på godt wikipediavis også dekke dette på en forbilledlig måte. 91 26. jan 2007 kl. 10:36 (CET)
Bruk gir så absolutt ikke vern i Norge «som i Danmark». Hvordan har du lest lovteksten? Varemerkeloven sier:
«Ved registrering etter denne lov kan det oppnås enerett ...» (§ 1)
«Uten registrering oppnås enerett til et varemerke ved at merket innarbeides.» (§ 2)
«Varemerker kan oppnå vern gjennom registrering – som kan være nasjonal eller internasjonal – eller ved innarbeidelse. I prinsippet er registrerte og innarbeidede varemerker likestilt ... Sterkest vern har det merke som både er registrert og innarbeidet.» – Birger Stuevold Lassen og Are Stenvik, Oversikt over norsk varemerkerett (2. utg., revidert versjon, 2003) side 34.
Side 139: «Etter den danske varemerkeloven erverves rett til varemerke ved registrering eller ved ibruktagelse i Danmark (§ 3, stk. 1, 2). Det stilles visstnok ikke krav til brukens intensitet eller, eller til dens varighet i tid.»
Det stilles ikke krav for innarbeidelse i Norge at merket brukes i Norge. «Som regel vil nok bruk her i riket være en forutsetning for innarbeidelse her. Men det er ingen tvil om at et varemerke kan bli godt kjent her i landet gjennom reklame bare i utlandet – f.eks. gjennom annonsering i utenlandske fagtidsskrifter som leses av norske bransjefolk.» (s. 213)
Alminnelige, ulovfestede passivitetsregler kan også påberopes av innehaver av varemerke som bare er tatt i bruk for å verne merket overfor konkurrent med eldre rett som venter med å gripe inn. (Se Lassen/Stenvik s. 399, sml. også s. 404)
Tskoge 26. jan 2007 kl. 19:26 (CET)

Det hadde vært en fordel om bruken av de to symbolene og hva hvert symbol betyr kunne føres opp i artikkelen, ettersom både TM og R fører hit, men ikke gir noe svar på hvorfor det er to forskjellige symboler. V85 6. feb 2010 kl. 13:23 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Varemerke. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. apr. 2021 kl. 21:34 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Varemerke. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. mar. 2023 kl. 04:42 (CEST)[svar]