Diskusjon:Væske

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Væske er en del av underprosjektet Kjemi, som søker å øke antall kjemi-relaterte artikler og utbedre kvaliteten på eksisterende artikler. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
B-nivå Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Kb-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.

Om innholdet[rediger kilde]

Artikkelen er kraftig utvidet. Noen kommentarer:

  • Det er forsatt en del mangler på kjemi og kjemisk historie, men dette er ikke lett for meg å skrive, så jeg lar det ligge foreløpig.
  • Det var utrolig vanskelig å finne gode kilder til væsker! Det finnes stabler med bøker om faseoverganger, fluidmekanikk og kjemi, men ingen steder en god oppsamling av egenskapene til væsker.
  • Det trengs (fortsatt) en bredere dekning av anvendelser.
  • Å definere væsker er ikke lett. Jeg er ikke helt fornøyd med å si at de har «fast volum», siden dette, hvis en tolker strengt, ikke gjelder for kompressible væsker. Tror det ville vært bedre med «veldefinert volum», eller noe i den retning. En mikroskopisk definisjon, basert på krefter mellom molekyler, er ikke bra siden væsker er en makroskopisk egenskap som ikke gir mening på atomnivå!
  • Jeg har fortsatt ikke nenvnt diffusjon.
  • Ja, og så har jeg glemt geologi. Jorden er tross alt flytende i midten!
  • Ops, og så har jeg glemt å nevne vætning og inntrenging av væske. Jeg blir helt svett.

Jivestgarden 23. nov 2008 kl. 20:21 (CET)