Diskusjon:Gulnesealbatross

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Tristanalbatross»)

Feil vitenskapelig navn og interwiki?[rediger kilde]

I denne artikkelen brukes det vitenskapelige navnet Thalassarche chlororhynchos om Tristanalbatross, mens de øvrige Wikipediaene (med unntak av nynorsk) bruker Diomedea dabbenena. Det ser åpenbart feil ut når alle de andre språkene bruker albatross og tristan i navnet på Diomedea dabbenena.

mali 17. des 2008 kl. 22:41 (CET)

Et par google-søk gir blandede resultater. Får nesten inntrykk av at det er to forskjellige arter som heter tristanalbatross på norsk. Det er nok verd å se nærmere på, ja. - Soulkeeper 17. des 2008 kl. 22:59 (CET)
Jeg har sendt et spørsmål til vår eneste ornitologi-wikipedianer, så får vi se om han har noen innspill. - Soulkeeper 18. des 2008 kl. 09:45 (CET)
Her kommer et innspill fra en ekte ornitolog, som dessverre ikke er ornitologiwikipedianer. Jeg sendte spørsmålet til førsteamanuensis Ingvar Byrkjedal på Bergen Museum i går og fikk dette svaret i dag: «Thalassarche chlororhynchos er navnet på en annen art, nemlig den som på engelsk heter yellow-nosed albatross. Tristanalbatrossen ble lenge regnet som en underart av vandrealbatross, og gikk da under navnet Diomedea exulans dabbenena. Nå ser jeg at den dukker opp i litteraturen som "selvstendig" art, og vil da ha navnet Diomedea dabbenena. Jeg kjenner ikke til argumentasjonen for å opprette full artsstatus, men den finnes i boken Albatrosses and petrels across the world (Michael Brooke, 2004) - som jeg ikke har. Tristanalbatrossen er i enkelte kilder referert til som Diomedea exulans chionoptera, men navnet chionoptera har ikke gyldighet og skal betraktes som synonym til dabbenena.» Jeg håper det gir grunnlag for å endre hos oss også. Mvh Harald Haugland 19. des 2008 kl. 12:29 (CET)
Denne artikkelen peker til yellow-nosed albatross på engelsk wiki med det vitenskapelige navnet Thalassarche chlororhynchos. Spørsmålet er da hva denne artikkelen omhandler, Tristanalbatross (Diomedea dabbenena) eller Thalassarche chlororhynchos. Skal artikkelen flyttes eller vitenskapelige navn endres? Jeg har like mye peiling på albatrosser som min bestemor om finansielle strukturerte produkter... mali 22. des 2008 kl. 21:13 (CET)
Jeg synes man skal gå ut fra at det er diomedea dabbenena og endre iw slik at det er den det er tale om. Harald Haugland 22. des 2008 kl. 22:06 (CET)
Alle disse fuglestubbene ble i sin tid opprettet etter Norges ornitologisk forenings liste over sjeldne arter i Norge. Den nåværende versjonen av denne fila [1] oppgir følgende: Tristanalbatross Thalassarche chlororhynchos Yellow-nosed Albatross Fornadanprat 23. des 2008 kl. 11:06 (CET)

Mulig at problemet løses best ved å lage en pekerside, og legge fugleartiklene på vitenskapelig navn? - Soulkeeper 10. jan 2009 kl. 01:56 (CET)

Et enkelt redskap for å finne ut av navnespørsmål finnes her: http://www.birdlife.no/fuglekunnskap/navn/ Les også det som står under tab'en Om listen. -- 80.202.37.223 18. jan 2009 kl. 18:07 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tristanalbatross. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 17:52 (CEST)[svar]