Diskusjon:Torgallmenningen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg flyttet siden tilbake til Torgalmenningen (som har 284.000 i Google, mens Torgallmenningen har 53.000 treff). Vibeke 18. okt 2005 kl.09:41 (UTC)

Det viser seg at den faktisk heter Torgallmenningen med dobbel L (ifølge Norgesglasset). Dette i motsetning til Torgalmenningen i Sandnes. Jeg flytter den tilbake dit og retter opp et par feil (dersom ingen andre har vært før meg). --Chrmb 18. okt 2005 kl.10:02 (UTC)
Formen Torgallmenningen brukes da alldeles ikke på Norgesglasset? Derimot ser jeg at formen Torgalmenningen dukker opp flere steder. Siffuor Kuzmuus 3. sep 2008 kl. 14:25 (CEST)
Sjekker gateskiltene på almenningen når jeg er i nærheten. Tror at begge deler er blitt brukt. Leser en gammel litteratur bruken en l mens i den nye boken om «Hus i Bergen» som kom i forrige uke bruker to ll er.--Nina 18. okt 2005 kl.10:13 (UTC)
Språkrådet benytter formen Torgalmenningen. Siffuor Kuzmuus 10. sep 2008 kl. 14:40 (CEST)
Det må de gjerne gjøre, men på Bergen kommunes bergenskart.no heter den Torgallmenningen. Det samme finner vi hos Statens kartverk og Norgesglasset (naturlig nok, det er jo kartverket sin tjeneste), selv om du hevdet motsatt for en uke siden. Hva Språkrådet mener om skrivemåter på egennavn er dessuten ganske så uinteressant. Chrmb 11. sep 2008 kl. 23:25 (CEST)
Hvor i alle dager er det du ser at Torgallmenningen brukes på Norgesglasset? Det vises alldeles ikke på noen av kartene når jeg bruker tjenesten. Du lenka til geonorge og kalte det Statens Kartverk. Ja, kartverket driver den siden, men følger den lista SSR? Søk i SSR fra Statens Kartverk viser en overveiende bruk av formen almenning i stedsnavn i Norge. Allmenning brukes også enn om i noe mindre grad. (PS. Jeg er verken for eller imot den ene eller andre formen, har bare ikke ennå sett noen offisiell bruk at formen Torgallmenningen) Siffuor Kuzmuus 12. sep 2008 kl. 00:07 (CEST)
Godt spørsmål, siden du ikke finner gatenavnkart der. Men gå til [1], tast inn "torgallmenningen" i gatenavn, "bergen" i kommune/fylke og trykk "søk". Ekspander Bergen i søkeresultatet, og len deg tilbake i stolen og nyt synet. Deretter kan du prøve å ta vekk en L, trykke "søk" og studere det formidable resultatet av det nye søket.
Skulle det ellers være noen grunn til at et nettsted eid og drevet av kartverket ikke skulle følge SSR? Det andre er jo naturligvis at kartverket ikke har noen myndighet over gatenavn verken i Bergen eller andre kommuner. Videre er det helt irrelevant hva som er den dominerende formen ellers i landet, da dette er en sak som omhandler én spesiell gate i Bergen. Du kan f.eks. prøve å bruke tilsvarende argumentasjon på alle gatenavn i Bergen som ender med "-smau" (dominerende form er trolig "-smug") og raskt se selv hvor fornuftig akkurat det var.
Eksempel på offisiell bruk av "Torgallmenningen" (to cirka 3 sekunder å finne vha. google): [2]. Ellers mener jeg fremdeles at den kommunale tjenesten [3] bør være en autoritet på dette spørsmålet, og der finner du bare "Torgallmenningen". Case closed. Chrmb 13. sep 2008 kl. 18:01 (CEST)


Gatens lengde[rediger kilde]

Til den som innførte denne feilen: Torgallmenningen strekker seg fra Torget, ikke Strandgaten, til Olav Vs plass. Det er derfor bare deler av den som er stengt for biltrafikk. Strekningen mellom Torget og Strandgaten - som altså er en del av Torgallmenningen - har vel forsåvidt mer enn nok av motoriserte firhjulinger. --Chrmb 5. des 2005 kl.01:38 (UTC)

Jeg har inntrykk av at betegnelsen "Torgallmenningen" på folkemunne kun blir brukt på området mellom Strandgaten og den blå steinen/Dickens. Selv blant innfødte bergensere virker det som om mange ikke en gang er klar over at allmenningen formelt sett går helt ned tl Fisketoget (derav navnet, altså allmenningen/veien ned til Torget).
Er det forresten noen som har opplsyninger om når Torgallmenningen mellom Strandgaten og Dickens ble bilfritt? Mener å ha hør at det skal være siden 50-tallet. Stemmer det. Har hørt fra andre at det var så seit som på 80-tallet. Hva er riktig? --Odd Eivind 5. sep 2011 kl. 10:27 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Torgallmenningen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jun. 2018 kl. 12:29 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Torgallmenningen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. des. 2023 kl. 05:32 (CET)[svar]