Diskusjon:Tidekraft

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Tidevannskrefter»)
Artikkelen Tidekraft er del av underprosjektet Astronomi, som søker å øke antall artikler relatert til astronomi og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.


Mer informasjon om artikkelen

  1.  Denne artikkelen mangler vurdering av nivå.
  2.  Denne artikkelen mangler vurdering av prioritet.
  3.  Denne artikkelen er blitt lenket til fra en eller flere eksterne medieorganisasjoner:
    1. Dagbladets artikkel «Stjerne rives i fillebiter av svart hull» 8. april 2011
    2. Dagbladets artikkel «Sterkeste eksplosjon som noen gang er observert i universet» 22. november 2013
  4.  Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Ny tittel[rediger kilde]

Hei Cocu, det ser ut til at du var den som opprinnelig skapte denne siden. Jeg har tenkt å utvide den med litt mer teknisk stoff om tidekrefter som kan brukes til å si litt kvantitativt hvordan tidevann oppstår og størrelsen av dette. Men først har jeg forandret navnet på siden fra tidevannskrefter til tidekraft.

Det er to-tre grunner til dette. For det første sier vanlig Wikipedia-stil at man skal benytte entallsformer i sidetitler. Hvis man gjør det, skulle man kalle siden tidevannskraft. Men denne siden finnes allerede og omhandler kraftverk som er drevet av tidekrefter i vann. Og dette ordet har vanligvis denne meningen. For det andre, så opptrer slike krefter ikke bare i vann, men også i annen materie (spesielt i astronomisk sammenheng) eller i tidrommet som rundt sorte hull. Av denne grunn er det vanlig blant fysikere å omtale effekten av et inhomogent gravitasjonsfelt som en tidekraft. Phidus (diskusjon) 18. feb. 2019 kl. 11:32 (CET)[svar]