Diskusjon:Teknologi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ingressen er lite presis. Ordet "teknologi" er absolutt ikke vanskelig å definere. Ordet er ganske så veldefinert og betyr ganske enkelt læren om teknikker og tilhørende vertøy og gjenstander. Merk spesielt frasen "læren om" og ordet "vertøy" i definisjonen.

Noe å tenke på: Er kunnskapen om den praktiske utøvelse av teknikken i sin helhet bakt inn i ordet teknikk og ikke inneholdt i "logien"?

Uansett så blandes "teknikk" og "teknologi" sammen men det resultat at "teknologi" ofte brukes når en egentlig mener "teknikk". Av en eller annen grunn har ikke ordet "teknologisk" blitt oppspist på samme måte; "teknisk".

Og en ting å tenkte på: Hvordan skal en forklare at en aldri hører om teknologi i forbindelse med fotball når det helt klart inneholder teknikker for utøvelse av sporten og teorier for dette? Hvorfor?

Spesielt må en også nevne ordet "informasjonsteknologi" på ingen måte endrer definisjonen av teknologi selv om den har ikke-håndgripelige og immatrielle elementer.

Hvis noen kan dette bedre så rett opp artikkel!

Teknologisk begrepsforvirring[rediger kilde]

Det er riktig at teknologi er læren om teknikken. Men ordet kan ikke samtidig bety teknikk. En komfyr kan ikke være læren om teknikken. Det er en gjenstand, en teknisk frembringelse. En komfyr er ikke teknologi.

Begrepsforvirringen kommer av anglisismene som sniker seg inn i det norske språket. På engelsk betyr teknikk technology. Det høres tøffere ut å si teknologi i stedet for teknikk, men det blir ikke riktigere av den grunn. At mange bruker ordet feil gjør ikke ordet bruken riktigere, men språket diffust. Hva blir læren om teknikken da? Teknologilogien. (Bare ikke noen blander losji inn i dette også)

--FIH 14. mar 2006 kl.20:41 (UTC) Frode Inge Helland

Det er en svært flott og opplysende liste som er kommet med i artikkelen. Men hører ikke de verktøy til artkkelen om teknikk?--Frode Inge Helland 13. jan 2007 kl. 15:16 (CET)

Når ble begrepet "Teknologi" kjent i Norge? Artikklen trenger noe med "Teknologien's historie". Dette usignerte innlegget ble skrevet av Spyro (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Teknologi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 08:29 (CEST)[svar]