Diskusjon:Tankskip

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Vi er i et farvann hvor enkelte foretrekker betegnelsen «båt» og andre «skip» om en og samme ting. Det er heller ikke mulig å si at det ene er riktig og at det andre er galt. Som søkeord må begge deler være dekket inn. Ved redirects tankbåt/tankskip osv. vil man for fremtiden (muligens) unngå at det lages to separate, men likevel mer eller mindre sammenfallende artikler. 91 7. feb 2006 kl.22:38 (UTC)

Skip er større enn båt[rediger kilde]

Jeg har jobbet en del med artikkelen Skip og kategorien Skipsterminologi. Jeg har notert meg at det finnes en kategori Båttyper som er rikt utbygd.

Jeg tror det er en generell oppfatning at skip er større enn båter og at en del av artiklene under Båttyper skulle betegnes skip.

Det er klart at en del er båter: Losbåt, gummibåt, livbåt, taxibåt. Samtidig bør Tankbåt viderekobles automatisk til Tankskip, Cruisebåt til Cruiseskip, Linjebåt til Linjeskip ganske enkelt fordi alle forbinder dem med store havgående fartøyer.

Jeg mener vi bør døpe om kategorien Båttyper til Skips og båttyper samtidig som vi lager automatisk viderekobling fra en del av "båt"-artiklene til tilsvarende "skips"-artikler.

Det er helt klart at skip er større enn båter - og at begge deler er fartøyer. Svenskene har også en klart definert grense: Fartøy med bredde over 4 meter eller lengde over 12 meter er skip, de som måler mindre, er båter. På norsk har vi ingen tilsvarende, entydig definisjon. Jeg er ikke enig i at «alle» forbinder tankbåt, cruisebåt osv med store, havgående fartøyer. Hadde f.eks. jeg gjort det, hadde jeg ikke jobbet med utgangspunkt i begrepet «båt» da jeg var i den mest intense, maritime perioden på wikipedia. I min begrepsverden kan båt brukes om de fleste fartøyer, skip også om de noe større, mens f.eks en ferje aldri kan bli et skip, uansett størrelse. 91 28. mar 2006 kl.21:19 (UTC)
PS. Jeg tror betegnelsen Båt- og skipstyper vil være dekkende for kategorien.91 29. mar 2006 kl.06:38 (UTC)