Diskusjon:T2000

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen T2000 er del av underprosjektet Undergrunnsbane, som ønsker å øke og forbedre antall artikler relatert til undergrunnsbaner verden over. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
B Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på B-nivå på kvalitetsskalaen.
Lav Denne artikkelen er av lav prioritet innen sitt emne.

Ønskede artikler:Tokyos undergrunnsbane, Lausannes metro, Rio de Janeiros metro
Stubber: Wiens undergrunnsbane · Münchens undergrunnsbane

Mailutveksling om T2000 sin fremtid[rediger kilde]

Svar mottatt 09.10.2009

Spennende og interessant problemstilling du drar opp.

Det er ingen hemmelighet at T-2000 har vært et smertens barn for oss. De har teknisk vært så ustabile at de bare unntaksvis har vært mulig å bruke i regulær trafikk.

Pr. i dag er ingen vogner i trafikk, men står parkert på verkstedsområdet på Ryen. Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å fase samtlige T-2000 ut av T-banesortimentet slik at vi bare kjører nye MX-vogner. En vogntype gjør både drift og vedlikehold veldig enkelt.

Vi ønsker altså å fase ut samtlige T-2000. Men denne avgjørelsen har en økonomisk side som fremdeles ikke er avklart. Forhåpentligvis kan dette skje i løpet av høsten.

Inntil videre – til vi har fått tilstrekkelig antall nye MX-vogner er vi nødt til å komplettere driften med 1300-vogner. Disse er foreløpig i ganske ok teknisk stand.

Det er vel i grove trekk det jeg vet om saken pr. i dag.


Med vennlig hilsen

Oslo T-banedrift AS

Yosh 13. okt 2009 kl. 23:36 (CEST)

Jeg er ikke helt fornøyd med bildet vi har av T2000. Om noen har noe bedre liggende er det fint om vi kan bytte. —Kjetil_r 13. okt 2009 kl. 23:43 (CEST)

En kopi av http://www.ruter.no/Global/Bilder/Pressebilder/T2000_maj.jpg ble brukt tidligere, men var noe krøll med lisensen. Nåværende (eneste) bilde er fra flickr. T2000 er som kjent ikke i bruk lenger, og kun unntaksvis faktisk vært i regulær drift, så sjansen for at noen by accident tok bilde av den (det er masse bilder av T1300 på Holmenkollbanens stasjoner på denne måten f.eks) er kanskje ikke så veldig stor. Men det kan jo kanskje være de stiller ut en type på museum om noe tid? Yosh 14. okt 2009 kl. 01:04 (CEST)
Jeg tok en spansk en og beskar det opprinnelige bildet, samt endret litt på fargene. Det nye bildet er relativt stygt, men viser i alle fall mer av en T2000 enn det opprinnelige gjorde. Mvh. Kjetil_r 31. jul 2010 kl. 15:33 (CEST)

Kostnader[rediger kilde]

"Man gjorde også et overslag som viste at det ville koste inntil 12 millioner å oppgradere de 6 togsettene for ytterligere 10-15 års drift, sannsynligvis mye mer" Dette er ulogisk. Pål Jensen (diskusjon) 5. okt. 2015 kl. 09:13 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen T2000. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. jul. 2017 kl. 18:46 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen T2000. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 06:06 (CEST)[svar]