Diskusjon:Substitusjon/permutasjon-chiffer

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oppslagsord[rediger kilde]

Oppslagsordet Substitusjon/permutasjon chiffer lider av særskriving. Substitusjon/permutasjon-chiffer, Substitusjon-/permutasjon-chiffer eller Substitusjons-/permutasjons-chiffer må bli riktigere. - Soulkeeper 15. aug 2007 kl. 11:28 (CEST)

Heller i så fall til ditt første forslag. Flytter snart... Broboman 15. aug 2007 kl. 12:45 (CEST)
Endret nå. Broboman 15. aug 2007 kl. 17:01 (CEST)
Må si artikkelen har en veldig dårlig overskrift. Jeg foreslår å heller bare kalle den for substitusjonschiffer.. Artikkelen burde så deles i monoalfabetisk og polyalfabetisk substitusjon. Og såvidt jeg vet hører ikke substitusjon og permutasjon til i samme artikkel da det er forskjellige krypteringsmetoder. --Luringen 13. okt 2007 kl. 11:48 (CEST)
I utgangspunktet så har jeg bare oversatt artikkelen fra engelsk. Deretter så er det korrekt at substitusjon og permutasjon er to forskjellige krypteringsmetoder, men som artikkelen påpeker, så blir disse to metodene benyttet i samme nettverk, og hører derfor sammen i denne sammenhengen. Men, du står selvsagt fritt til å skrive om de forskjellige substitusjonsmetodene som kan brukes, og så kan vi utvide artikkelen fra å være så snever som den tross alt er, til å bli en del av noe større. Broboman 19. okt 2007 kl. 15:22 (CEST)