Diskusjon:Substantiv

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har lagt til en rekke ting her, men det er fortsatt endel mangler. For eksempel ville det være fint med et avsnitt om derivasjonell morfologi, deverbale substantiver, forskjellige Grimshaw klasser av disse osv. Kan andre tenke seg andre tillegg? Neither 25. okt 2006 kl. 09:39 (UTC)

noen synspunter[rediger kilde]

Angående masse- og tellesubstantiv kan man kanskje trekke inn at massesubstantiv representerer en generalisering av tellesubstantiv, og at tellesubstantiv er en konkretisering av massesubstantiv. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 195.139.24.170 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

abstrakte substantiver[rediger kilde]

Temperatur er kanskje ikke et godt eksempel på et abstrakt substantiv, da det kan måles i fysiske størrelser som f.eks. grader Celsius.

Det går ofte fram av en sammeheng om et substantiv er brukt i konkret eller abstrakt sammenheng. Man kan for eksempel snakke om bredde i idrett. Da er det som oftest ikke en målbar størrelse. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 195.139.24.170 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)