Diskusjon:Storbritannias riksdeler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Britisk vs. generisk[rediger kilde]

Fokus i artikkelen ligger på britiske forhold, mens begrepet er generisk. Den som har tid og ork må gjerne skrive ut artikkelen til å dekke hele det generiske begrepet, eventuelt oversette på nytt fra svensk eller engelsk. Misund 4. apr 2010 kl. 02:57 (CEST)

Oversettelse[rediger kilde]

Er konstituerende land en god oversettelse av constituent country? Engelsk constituent betyr being a part, or component of a whole (Wiktionary), norsk konstituere betyr organisere, tre sammen. Jeg finner ikke på stående fot en bedre oversettelse, men meningsinnholdet i de to uttrykkene er forskjellig: Det engelske uttrykket er en statisk tilstand, mens det norske handler om det man gjør når man først trer sammen. Misund 4. apr 2010 kl. 02:57 (CEST)

Inte längre svensk artikel[rediger kilde]

Vi har ersatt texten i sv:Konstituerande land med en vidarekoppling till sv:Storbritanniens riksdelar. Termen "konstituerande land" har knappast använts på svenska; Carl Bildt använde den én gång, för att motivera vilka delar av det forna Jugoslavien som skulle ha rätt till självständighet.

Som no-wp-artikeln nu ser ut, skulle det kunna vara vettigt att byta namn, och göra den till en systerartikel till Storbritaniens riksdelar och en:Countries of the United Kingdom, Om man i stället vill göra den mer "generisk" (som Misund föreslagit), så kanske man först av allt bör undersöka om begreppet finns på norska, och i så fall, vilken term som används för begreppet.

Finns det till exempel någon särskild term för att beskriva Norges ställning under dansktiden? Jörgen B 14. mai 2011 kl. 16:21 (CEST)[svar]

Jeg oppfatter betegnelsen konstituerende land som en direkte oversettelse fra engelsk, så direkte at den knapt gir mening. Med det innholdet artikkelen har nå, synes jeg det er naturlig at den flyttes til Storbritannias riksdeler.
I dansketiden var betegnelsen for Norge Kongeriket Norge, så der er vi vel godt dekket allerede. Vennlig hilsen, Ordensherre 14. mai 2011 kl. 16:57 (CEST)[svar]
Ingen har invänt, så då gör vi väl det. Jörgen B 21. mai 2011 kl. 22:18 (CEST)[svar]