Diskusjon:Statue

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Snakkende statuer[rediger kilde]

Snakkende statuer har vært et artig innslag i Roma, kanskje andre steder også? Jeg ser derfor med undring at avsnittet om disse er fjernet, og vil gjerne ha en begrunnelse.

Satt en gang og diskuterte hvor disse «snakkende» statuene fantes. Slo opp i leksikon, som ikke inneholdt ett ord om saken. Jeg syntes - og synes fremdeles - at det var nokså dårlig.

Siden oppdaget jeg at «snakkende» statuer var en måte å omgå sensur på, og at det var i Roma det skjedde. (For alt jeg vet også andre steder.) Det fine med Wikipedia er jo nettopp at man kan skrive inn slike opplysninger som vanlige leksikon av ukjente grunner dropper - enda det jo nettopp er slike ting man lurer på! (Viser til artikkelen «Henrettelse ved elefant», som er et bra eksempel på at Wikipedia gir deg svar på spørsmål «vanlige» leksikon later som ikke eksisterer...og som du kanskje ikke engang visste at du hadde!)

Hensikten med et oppslagsverk (som f.eks Wikipedia) er vel nettopp at det skal gi svar på det du lurer på? Så hvorfor denne sensuren? Ironisk nok mot et fenomen som tok kampen opp mot sensur... Jeg vet iallfall at vi var en gjeng som ville satt pris på dette avsnittet den gangen vi satt og lurte. Det er vi sikkert ikke alene om heller! (Det var derfor jeg skrev det.) Skulle gjerne hatt tilbakemelding på dette. Hilsen Kvent 31. okt 2009 kl. 15:22 (CET)

«Snakkende statuer» er ganske sikkert et både interessant og «artig» emne. Men sett i forhold til alt som kan sies om statuer fra et antikvarisk, arkeologisk, materialteknisk og ikke minst kunsthistorisk perspektiv så forblir snakkende statuer et ytterst marginalt og kuriøst fenomen, som neppe oppleves relevant for den som søker til leksikonet for å få definert og utredet emnet statue. Og ikke minst var avsnittets proporsjonale andel av artikkelen urimelig. Det blir som om vi skrev et langt avsnitt om rytterstatuer i artikkelen om hester. Mvh MHaugen 31. okt 2009 kl. 16:02 (CET)
Nei, dette kan ikke på noen måte sammenlignes! "Rytterstatuer" har ikke noe i en artikkel om hester å gjøre, men i en artikkel om statuer ville det vært helt naturlig med et avsnitt. På samme måte dreier snakkende statuer seg om - nettopp statuer, og hører hjemme i denne artikkelen. Kvent 8. des 2009 kl. 15:45 (CET)
Trojanske hester er ikke omtalt i artikkelen om hester, men har en egen artikkel. Men nok om hester; hvis du har mye å skrive om snakkende statuer, og du kan fremskaffe kilder, ser jeg ingenting i veien om å opprette artikkelen snakkende statue. - Soulkeeper 8. des 2009 kl. 15:49 (CET)