Diskusjon:Stamart

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Interwiki[rediger kilde]

Jeg gjorde et forsøk på å finne tilsvarende artikler på andre språk. Det nærmeste jeg kom var nn:Kladistikk, en:Cladistics osv. som mangler iw til bokmål. Kunne det være en idé å flytte Stamart til Kladistikk og omskrive den tilsvarende? Kladistikk er nå en omdirigering til Fylogenetikk, men veldig mange andre språk (inkl. nynorsk) har separate artikler om disse to. --Wikijens 21. okt 2010 kl. 21:47 (CEST)

Jeg ser ikke helt poenget med en slik flytting. En stamart er en art, mens kladistikk er en systematisk skole. Fylogenetikk er en vitenskap, som er en gren av evolusjonsbiologien. Ingen av de tre begrepene er altså synonymer. Alle systematiske skoler benytter seg av fylogenetikk, og alle godtar at det fins stamarter. Hanno 22. okt 2010 kl. 20:00 (CEST)
Ok. Utgangspunktet for spørsmålet var rett og slett at jeg ikke fant artikler på andre språk som tilsvarer vår Stamart. Vet du hva begrepet heter på engelsk? Uansett ville det vel være greit å ha en artikkel også om Kladistikk. Jeg kan godt oversette nn:Kladistikk til bokmål, hvis den holder brukbart faglig nivå. --Wikijens 23. okt 2010 kl. 10:04 (CEST)
Jeg har heller ikke funnet artikler om stamarter i wikipediane på de språkene jeg behersker. På tysk er de:Stammart faktisk en omdirigering til de:Kladistik (noe jeg som sagt ikke mener vi bør etterligne). På engelsk heter det stem species, men siden fins ikke. Den nynorske artikkelen nn:kladistikk ser grei nok ut som en start. Hanno 23. okt 2010 kl. 16:35 (CEST)
DEt nermeste jeg finner er Most recent common ancestor. Jeg linker opp denne intil videre. Petter Bøckman (diskusjon) 17. aug 2012 kl. 15:08 (CEST)