Diskusjon:Spenningsrekke

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Spenningsrekke er en del av underprosjektet Kjemi, som søker å øke antall kjemi-relaterte artikler og utbedre kvaliteten på eksisterende artikler. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
KStubb Stubb Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Kstubb-nivå på kvalitetsskalaen.
Middels Denne artikkelen er av middels prioritet innen sitt emne.

Jeg var usikker på hva "spenningsrekken" egentlig refererte til. Denne siden hjalp lite. Etter et dykk i google og enwiki, fant jeg tre kandidater: en:Reactivity series, en:Standard electrode potential (data page) og en:Galvanic series.

Etter et lengre dykk i google, bestemte jeg meg for at siden dette refererte til edelmetaller, måtte det være en::Galvanic series. Jeg har på det grunnlag forsøkt å forbedre artikkelen (ingen vits i at nestemann skal måtte grave i google og enwiki på samme vis), men kjemi er ikke mitt felt, så det er gjerne best om noen ser over det.

Artikkelen linker nå til (kontrasteres mot) Elektrokjemisk spenningsrekke (dvs en:Standard electrode potential (data page)), som kanskje burde opprettes/oversettes? Med mindre jeg er på viddene, naturligvis ...

Og om en kjemiker ser på dette, kan vi kanskje også få klarhet i hva også en:Reactivity series egentlig refererer til?  :-)

the Sidhekin 28. nov 2007 kl. 02:26 (CET)