Diskusjon:Skjermkort

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen trenger en real opprydning! Den mangler struktur, rettskrivning og mye mer. Det er nesten slik at den må bli skrevet på nytt...Dette usignerte innlegget ble skrevet av Samsonite (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Da er det bare å jobbe på den, slik at den blir bedre! :-) -–Mathias-S (Disk/Bidrag) 10. aug 2006 kl. 16:11 (UTC)

Hei,

Jeg er litt "noob" på wikipedia, så jeg ville nok bare gjort den værre. Her er mine innspill: Vedrørende "mhz fra ati og mhz fra nvidia er forskjellig", så vil jeg heller si at MHZ er ikke alt, men clocks per cycle som (med mindre jeg tar helt feil her), er hvor mye den i praksis får gjort.

I tillegg er det jo andre ting som spiller inn, feks. antall "pipelines", som kan man tenke seg er "motorveien" for transport av data. Jo flere pipelines, jo større båndbredde har man til denne dataflyten.

Ellers, er det viktigste egentlig ikke bare CPU og hvor mange MB ram man har, men også at skjermkortet støtter de nyeste hardware-akselereringer. Det hjelper lite om du feks har et gammelt 512mb geforce 3 kort og klarer med å fryse dette ned, å overclocke det til 1.2ghz... Problemet blir fremdemes: Hvilke hardware-akselerering støtter dette kortet? Det som kortet ikke støtter, vil uansett gi pc'en (cpu) en stor belastning, som vil trege ned hele systemet.

Jeg var egentlig på utkikk etter 3dfx voodoo artikkelen, da jeg plutselig kom på at jeg husket det var feil i den (leste den for lenge siden). Snublet over denne fryktelige artikkelen, hehe.. Men jeg er ikke flink nok til å skrive den om, samt jeg skriver en del feil desverre :-( men, men.. Håper mitt bidrag i diskusjonen iallefall gir noen med skrivepeil en liten kickstart.


Tenkte jeg skulle rydde litt her. Har ikke så store kunnskaper om dette, så det blir noe begrenset, men, men. Kommer til å ta mer i nærmeste fremtid også. Kimgeniet 8.2.2008 kl 20.57

Da regner jeg meg som ferdig med denne artikkelen. Oppryddingsmerkingen kan vel fjernes, men det får andre vurdere. Kimgeniet 19.2.2008 kl 20.32