Diskusjon:Skismøring

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Skismurning[rediger kilde]

SITAT : «Skismøring (også skismurning og skismørning) er et stoff som legges under skiene, enten for å oppnå bedre feste eller for at det skal gli lettere fremover eller som en kombinasjon av disse.»

Igjen et eksempel på at en faktisk feil fester seg i språket i den grad at ingen lenger reagerer; ofte gjentatte feil normeres og blir gangbart norsk. Setningen burde heller lyde : Skismurning eller skismørning er et stoff som legges under skiene, enten for å oppnå bedre feste eller for at det skal gli lettere fremover eller som en kombinasjon av disse. Ordet skismøring har etterhvert overtatt for skismurning, selv om dette betegner selve prosessen å smøre ski, altså påføring av skismurning. TorSch 12. feb 2011 kl. 12:49 (CET)

Det er mulig det er en feil, men i så fall er den ikke av ny dato. Thor Gotaas' bok Først i løypa siterer Peter Østbye fra 1930-tallet der han beskriver da han testet ski før 18-kilometeren i Holmenkollen i 1914: «Det var en hale efter mig av konkurrenter da jeg skulde prøve smøringen før starten». Skihistorikeren Jakob Vaage bruker i sin bok Skismøringens historie fra 1977 utelukkende skismøring om det stoffet som legges under skiene. Mvh. M14 14. feb 2011 kl. 01:11 (CET)

Tekst fra slettet artikkel om «Smørefrie ski»[rediger kilde]

Har limt inn teksten under, fra slettet artikkel om «Smørefrie ski», i tilfelle fletting:

Smørefrie ski er et misvisende begrep. Det vil si et produkt som ikke finnes. Ser man på definisjonen av Glider er dette også definert som skismøring. Altså vil det korrekte begrepet være Ski uten behov for festesmøring.

I mars 2012 sendte Forbrukerrådet en oppfordring til alle sportsbutikker og distributører av langrennski i Norge, der det ble gitt pålegg om å endre produktbetegnelsen. Per januar 2013 har fortsatt ikke butikkjedene, distributørene eller produsentene ettergitt kravet. Forbrukerrådet vurderer derfor å gå hardere til verks i denne saken. Saken vil bli tatt videre dersom ikke endringer skjer etter skisesongen 2012/2013. Grrahnbahr (diskusjon) 3. feb 2013 kl. 14:34 (CET)

Sjokkerende nok har vi ikke noe bilde. Skal ta ett par for så å laste dem opp nå. Mvh. Kjetil_r 3. feb 2013 kl. 14:47 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skismøring. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 13:41 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skismøring. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. jul. 2018 kl. 15:36 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skismøring. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. mar. 2023 kl. 13:55 (CET)[svar]