Diskusjon:Skandinavia

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bør Åland omtales spesielt i denne artikkelen, som kulturelt svensk og sånn sett inkludert i Skandinavia? Hebue (diskusjon) 26. jun 2013 kl. 14:47 (CEST)

Feil fokus[rediger kilde]

Det kan se ut som om denne artikkelen har fått feil fokus, og det ser ikke ut som om de siste bidragene bedrer dette. Skandinavia er en halvøy som er utvidet over tid til å omfavne en geografisk region. Det har gjort at Skandinavia og Norden flyter over i hverandre. Forskjellige kilder definerer Skandinavia forskjellig, men en definisjon er Norge og Sverige med deler av Finland og Russland ved å trekke en linje fra Bottenvika opp til Kvitsjøen. For å gjøre kaoset komplett er det nå artikler også om den skandinaviske halvøy og Fennoskandia. For meg halter denne oppdelingen. — Jeblad 13. nov. 2014 kl. 06:24 (CET)[svar]

Jeg synes ikke artikkelen har et feil fokus, men kan strekke meg til å si at artikkelen ikke er uttømmende. Skandinavia har etter min oppfatning både en fysisk/naturgeografisk betydning, og en kulturell/samfunnsgeografisk betydning. Etter min oppfatning avgrenses ikke den naturgeografiske av en linje mellom Bottenvika og Kvitsjøen, men mellom Bottenvika og Varangerfjorden. Så kan man, hvis man har lyst, diskutere om finsk Lappland hører til eller ikke.
Begrepet Fennoskandia har, slik jeg oppfatter det, en betydning med opphav i geologien (det baltiske skjold). Men det blir vel i noen grad også brukt om en geografisk region. Hebue (diskusjon) 13. nov. 2014 kl. 14:54 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skandinavia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. jan. 2022 kl. 08:46 (CET)[svar]