Diskusjon:Siviløkonom

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nordiske tilsvarigheter[rediger kilde]

Kan det inte vara bra att redogöra för hur titeln används i de övriga Skandinaviska länderna? Kanske även en referens till Nordiska Civilekonomförbundet? Jämför den svenska artikeln under rubriken "Nordiska motsvarigheter": civilekonom C-w-l 26. des 2007 kl. 20:47 (CET)

Så här någonting kunde man tänka sig (fast på bokmål förstås): I Danmark betecknar titeln civiløkonom en person som har avlagt en 3-årig Erhvervsvidenskabelig Afgangseksamen (förkortas HA, då examen tidigare hette Handelsvidenskabelig Afgangseksamen). I Sverige förekommer titeln civilekonom som traditionellt utgör en titel för person som avlagt högskoleutbildning inom ekonomi med 3 eller 4 års varaktighet med företagsekonomi som huvudämne och nationalekonomi som biämne, eller vice versa. Från och med 2007 erbjuder vissa universitet i Sverige den nya examen "civilekonomexamen". Nordiska Civilekonomförbundet är en sammanslutning för nordiska civilekonomorganisationer. [1] C-w-l 28. des 2007 kl. 17:47 (CET)
Jeg la inn dette avsnittet, lett omarbeidet. Kjetil r 29. des 2007 kl. 14:21 (CET)

Endringer i utdannelsen[rediger kilde]

Siden det kommet endringer i utdannelsesløpet er jeg usikker på hvordan det er med utenlandske eksamener, satte det derfor i parantes. Jeg stusser også litt på at det er ti høskoler og universiteter som utilbyr godkjent siviløkonomiutdanning, mens det i teksten lenger oppe nevnes tre utdannelsesinstitusjoner som tildeler siviløkonom-titelen. Er disse som eksempler å regne, eller er det bare disse 3 som tildeler siviløkonomi-titelen ? Solbris 16. jul 2008 kl. 22:29 (CEST)

Redigeringen av artikkel i dag 27.11.08[rediger kilde]

Det ble dumpet inn en del endringer i da som er litt punktvis og flåsete skrevet etter min mening. Dessuten virker det som at det er lagt inn som klipp og lim uten at det er tatt høyde for hva som allerede står, da redigeringen både gjentar og motsier deler av eksisterende artikkel. Men redigeringen inneholder en del opplysninger som kan arbeides inn. Gjengir dette her, og tilbakestiller artikkelen:

«Beskrivelse • Siviløkonom er en utdanningsbetegnelse på personer med en bestemt type økonomisk utdanning. • Som siviløkonom kan du arbeide med mye forskjellig, du kan være ”daglig leder,” for en bedrift. Eller du kan være ”markedssjef for fisk.” • Siviløkonomen er representert i ledelsen i de fleste private bedrifter, men finnes også i konsulentstillinger og på saksbehandlernivå. • Hvis du blir siviløkonom så har sjansen til å tjene en god del. • Det sies at en siviløkonom er som en potet, den kan brukes til alt.


Personlige forutsetninger


• Ha anlegg. • Ha evnen og interesse for tallbehandling. • Du burde ha administrative egenskaper. • Evnen til å uttrykke deg klart skriftlig og muntlig.

Utdannelse • Du kan studere til siviløkonom, ved Høgskolen i Bodø, Høgskolen i Agder, Norges handelshøyskole og ved BI (privat) • Siviløkonomstudiet er 3-årig eller 5-årig. ( Bachelor 3år - Master legge på 2år) • Før var siviløkonomutdanningen 4-årig, de som allerede har tatt fire år kan ta et ekstraår til for å oppnå Mastergraden. • Du må ha gode karakterer for å komme inn.

Navn • Siviløkonom er en rettsbeskyttet tittel, ingen andre en de som har utdannet seg til det får lov til å kalle seg siviløkonom. • Økonomer som har utdannet seg i utlandet må søke om få denne tittelen.


[...]

Historie

• I mellomkrigsårene åpnet Norges Handelshøyskole i Bergen. Da fikk Norge sine første siviløkonomer. På den tiden var det tre store steder for utdannelse i Norge; • NHH i Bergen, UiO (Universitetet i Oslo) og NTH (Norges Tekniske Høyskole) i Trondheim.

• I sin åpningstale under innvielsen av NHH i 1936 gjorde statsråd Lehmuhl viktigheten av forretningsetikk og moral klar for studentene. "Det er ikke helt usedvanlig", sa han, "å høre handelens menn baktalt som et yrke hvor der hersker andre begreper om rett og moral enn i andre yrker. Jeg har levet så lenge og under så forskjellige forhold i livet, at jeg anser mig berettiget til å si et par ord derom. For det første at verden ikke kan undvære de menn som driver handel og omsetning, og dernest at den moral, den opfatning av hederlighet og rettskaffenhet, den rettlinjethet som hersker innen næringslivets verden, den holder fullt ut mål og kanskje mer enn det med de tilsvarende forhold i andre yrker.” »

Går ikke inn på enkeltdeler av dette, men foreslår at der hvor dette supplerer eksisterende artikkel, så arbeides det inn. Jeg har gjort brukeren oppmerksom på at jeg tilbakestilte.

Furuseth 27. nov 2008 kl. 22:38 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Siviløkonom. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. jul. 2017 kl. 17:52 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Siviløkonom. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 07:48 (CEST)[svar]