Diskusjon:Roger Waters

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Roger Waters er en del av underprosjektet Rock, som jobber med å forbedre Rock-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
B Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på RB-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.


Spørsmallstegn[rediger kilde]

Jeg stiller spørsmålstegn ved uttalelsen om at Roger Waters er delvis tonedøv. Greit nok det at Wright stemte bassen hans, men det hadde også sin årsak i at Waters var uten musikalsk utdannelse og trening, iallefall betydelig mindre enn det Wright hadde. mariule 19. jan 2006 kl.16:38 (UTC)

Jeg er enig med Mariule. Det er vel egentlig bare en påstand fra Richard Wright i forbindelse med utgivelsen av Is There Anybody Out There?, som jeg tror Wright delvis mente i overført betydning. Waters har selv uttalt at han aldri var særlig dedikert til bassen sin, og at han tok andre aspekter med Pink Floyd-karrieren langt mer alvorlig. Jeg foreslår at det tas bort.
Floyd 20. jan 2006 kl.02:59 (UTC)

Det sies tidlig i artikkelen at begge Waters` foreldre var aktive i kampen for nedrustning av atomvåpen. Det er vel ikke mulig? Waters` far døde jo under andre verdenskrig, før Hiroshima og Nagasaki. At det skulle eksistere en kamp for nedrustning, før andre verdenskrig var over, er noe jeg stiller meg særdeles skeptisk til. Jeg foreslår dette redigert.

Det høres merkelig ut ja. Skal fjerne det. mariule 27. jan 2006 kl.10:33 (UTC)

I tillegg sier jeg meg enig i at tøvet om Waters som tonedøv må fjernes. En tonedøv kan hverken synge, komponere eller bli medlem av et av verdens største band.

Kanskje en feil?[rediger kilde]

Hei, kikk litt på dette:

"Den følgende uenigheten mellom Waters og Gilmour vedrørende Gilmours ønske om å fortsette å bruke navnet Pink Floyd førte til søksmål. Waters hevdet at det som nå var igjen av det originale bandet Pink Floyd, som besto av Waters, Barrett, Mason og Wright, ikke kunne fortsette å kalle seg det samme, nå som det var uten tre av sine grunnleggere."

Jeg kan fint lite om historien til Pink Floyd og Waters, men var det ikke han som forlot gruppa? Her står det at han og ikke David Gilmour var igjen. Henirk 10. jan 2008 kl. 00:39 (CET)

Forresten, ser nå at det står om de som opprinnelig startet bandet. Kansje dårlig oppfattet av meg, eller kansje en litt misvisende formulering? Henirk 10. jan 2008 kl. 00:45 (CET)

Jeg skal se litt på det, og sjekke opp i litteraturen. Jeg tror fremstillingen ikke er så langt fra sannheten, men heller ikke helt riktig slik den står akkurat nå. Floyd 10. jan 2008 kl. 01:05 (CET)
Slik det står nå, er det feil. Waters mente at de ikke kunne kalle seg Pink Floyd når han ikke var med (han var jo den kreative drivkraften/låtskriveren i bandet (mente han iallefall)). Bandet var ikke uten tre av sine grunnleggere, det var uten èn av sine grunnleggere. Syd Barrett hadde jo vært ute bandet siden 1968. ---- Marius 10. jan 2008 kl. 12:05 (CET)
Det var riktig slik det stod, men det var kanskje dårlig formulert. Bandet var uten tre av sine grunnleggende medlemmer i og med at Barrett, Waters og Wright da var ute. Mason var den eneste "gjenværende" av originalmedlemmene, og han var sammen med Gilmour, som hadde erstattet Barrett. Argumentet med at Waters mente han var den kreative drivkraften lå der allerede. Mvh Beagle84 10. jan 2008 kl. 13:36 (CET)
Det som fortsatt er feil er at dette utelukkende var en konflikt mellom Gilmour og Waters. Mason skriver selv i boken sin at han i høyeste grad ønsket å fortsette i Pink Floyd sammen med Gilmour. Det som gjør det hele litt vrient er at Waters i senere intervjuer snakket om at for fansen besto Pink Floyd av Gilmour, Mason, Waters og Wright i en eller annen form, men at dette nå var visnet bort. (Her tok han ikke med Barrett). Men det er mulig at det bare kompliserer det hele. Floyd 10. jan 2008 kl. 14:15 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Roger Waters. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. mar. 2023 kl. 09:22 (CET)[svar]