Diskusjon:Ringenes herre

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ringenes Herre eller Ringenes herre?[rediger kilde]

Ifølge enkelte skal tittelen på boka skrives med liten H ifølge norske staveregler. Jeg mener det selv også, og synes tittelen på denne artikkelen burde forandres, men hva synes andre? Er usikker på hva man burde gjøre i dette tilfellet... Jon Harald Søby 5. feb 2005 kl.20:23 (UTC)

Når det gjelder boktitler er det vel mest korrekt å bruke det som er tittelen, uansett avvik fra skriveregler. I den norske utgaven jeg har er det hele tiden skrevet «RINGENES HERRE», så den hjelper ikke med å avklare det, men det står flere steder «Mørkets Herre», hvilket tyder på at «Ringenes Herre» er korrekt skrivemåte. Cnyborg 5. feb 2005 kl.20:44 (UTC)
Det er derfor jeg er usikker, fordi tittelen har blitt skrevet med store bokstaver. Det at det står "Mørkets Herre" behøver ikke nødvendigvis bety at det skal være Ringenes Herre. Det heter jo "Ringens brorskap", "To tårn" og "Atter en konge" på norsk også, det kan være pekepinner til at "herre" bør ha liten H. Jeg vet om noen som har emailadressen til oversetteren, så jeg skal spørre om jeg kan få den og så spørre ham... Jon Harald Søby 6. feb 2005 kl.15:13 (UTC)
OK, nå har jeg fått svar fra oversetteren, og han sier at det skal være "Ringenes herre", og han sier at det å ha stor forbokstav på ord inne i navn på denne måten er en av de tingene som kommer p.g.a. økende innflytelse på norsk fra engelsk. Så "Ringenes herre" er altså det riktige. Jon Harald Søby 11. feb 2005 kl.20:06 (UTC)

Handlingsreferat[rediger kilde]

Jeg tok meg den frihet å oversette handlingsreferatene til de tre bøkene i serien fra engelsk. Håper du liker det. Tomma87 7. nov 2005 kl.23:08 (UTC)

Det er bra! Jon Harald Søby 8. nov 2005 kl.06:55 (UTC)
Jeg har fikset litt på språket i oversettelsene. Kunne det forresten passe å flytte handlingsreferatene til artiklene om hvert bind, så blir disse artiklene litt lengre? --Eddi (Snakk) 9. nov 2005 kl.01:09 (UTC)

Lang eller kort nok[rediger kilde]

Det synes litt sært at artikkelen er merket som "litt kort". Litt er selvsagt et relativt begrep, men personlig synes jeg den taggen kan fjernes. --Finn Bjørklid 20. nov 2005 kl.18:11 (UTC)

Bortsett fra handlingsreferatene er artikkelen fremdeles ganske kort. Hvis vi flytter referatene til artiklene om hvert bind – som nevnt ovenfor – syns jeg stubbmerket bør bli stående. --Eddi (Snakk) 20. nov 2005 kl.19:17 (UTC)

Film: Bakshi (1978)[rediger kilde]

Ralph Bakshis tegnefilmversjon fra 1978 bør vel også nevnes under avsnittet om filmatiseringer. Zigkill 29. jul 2006 kl.21:16 (UTC)

Gollum er han på de ondes side?[rediger kilde]

Har lest bøkene på norsk og engelsk og stusser over at Gollum er kategorisert som ond. Denne karakteren har ikkje kontroll over sin skjebne etter at han blir Gollum. Etter det eg kan huske begår han ingen handlinger som støtter De Onde for å gi sin støtte. Alle handlinger er pga. innflytelse fra ringen og ønsket om å eige den. Så lenge han ikkje han kontroll over sine handlinger fordi han blir kontrollert av krefter han ikkje rår over blir det feil å hevde at han er på Det Ondes side. Mitt forslag er at det blir laget en ny kategori for 'Andre personer'.

Huff. Hele den inndelinga er dårlig, og jeg synes det hadde vært bedre om den blei fjerna helt. Tolkien og Ringenes herre har fått kritikk for å være for svart-hvitt med klar inndeling av ondt og godt, men nettopp saker som Gollum, og forsåvidt også Boromir, viser tydelig at det ikke er tilfelle. En del rollefigurer kan karateriseres som gode eller onde, men absolutt ikke alle. Så jeg synes seksjonene «De gode» og «De onde» bør fjernes eller gjøres om dramatisk. Jon Harald Søby 4. nov 2006 kl. 14:04 (UTC)

personer[rediger kilde]

Prins Imrahil blir det ikke fyrst imrahill ?

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ringenes herre. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. mar. 2022 kl. 04:27 (CET)[svar]