Diskusjon:Respirasjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Respirasjon/åndedrett[rediger kilde]

Engelsk wikipedia (og flere andre) skiller mellom en:Respiration (physiology) og en:Breathing. Er dette et skille som gir mening også for oss? Hvordan er fornuftig iw-lenking? Umiddelbart virker det jo naturlig at Respirasjon er lenket sammen med en:Respiration (physiology) osv., men jeg kan ikke nok om dette til å ta en avgjørelse. --Wikijens (diskusjon) 7. jul 2012 kl. 20:10 (CEST)

Jeg la til tag'en referanseløs. Dersom innholdet støttes med gode referanser bør det fremkomme skiller mellom respirasjon / ånding / lungeventilasjon / åndedrett / pusting. Da vil nok behovet for eventuelle artikkelskiller synliggjøres. - Mr. Hill (diskusjon) 7. jul 2012 kl. 21:13 (CEST)
Det ser fortsatt ut til å være noe sammenblanding mellom d:Q9530 og d:Q472287, men er usikker på hvordan det bør løses/ryddes. --Wikijens (diskusjon) 1. okt. 2017 kl. 22:25 (CEST)[svar]

Flytte Respirasjon til Åndedrett - bytte plass[rediger kilde]

Innlegg i Wikipedia:Sletting/Ekspirasjon kopiert hit:

-- Deretter finner jeg Hauge, Anton. (2009, 13. februar). Respirasjon. I Store medisinske leksikon. Hentet 5. oktober 2017 fra https://sml.snl.no/respirasjon. som nok er en mer spesialisert fysiologisk betydning av respirasjon. Det er denne betydningen vi finner igjen i den engelske artikkelen w:en:Respiration (physiology) som vi ikke har en tvilling av.
-- For meg ser det ut til vår hovedartikkel bør hete åndedrett og at nåværende respirasjon bør flyttes til det navnet og respirasjon som er et fremmedord bør omdirigere til åndedrett.
-- Deretter bør vi på sikt ha en egen artikkel respirasjon (fysiologi) som kan hente stoff fra w:en:Respiration (physiology).
-- Til sist kan det skrives litt om alle betegnelsene i åndedrett og så kan alle artikkelnavnene som ikke har artikkel eller ikke er forsvarlige omdirigeres dit. Da kan noen av dem plukkes opp på et senere tidspunkt når noen er klare til å lage skikkelige artikler av dem og vi slipper å slette.
Forslaget om at nåværende artikkel respirasjon flyttes til åndedrett, og respirasjon (som er et fremmedord) blir en omdirigering til åndedrett støttes. --- Aldebaran (diskusjon) 6. okt. 2017 kl. 11:52 (CEST)[svar]