Diskusjon:Pwn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Interessant, men ubekreftet informasjon fra artikkelen flyttes hit. Med referanser kan det legges tilbake. - Mr. Hill 29. des 2011 kl. 01:45 (CET)

StarCraft
En historie forteller at noen hadde laget et egendefinert brett i dataspillet StarCraft, hvor de som tapte ville få beskjeden: «YOU WERE OWNED». En skrivefeil resulterte dog i «YOU WERE PWNED». Det er sagt at all bruk av ordet pwn derfor kommer fra denne feilstavingen, eller en lik feil i et Warcraft- eller Unreal Tournament-spill.

En mulighet kan være skyldes feilaktig uttale i dataspillet Diablo: Hellfire, hvor en fiende hevder at han vil «own» (eie) deg. Ordet blir dog uttalt mer som «puh-own». Dette kan på en eller annen måte være beslektet med StarCraft-teorien.

Sammentrekning
Noen tror at ordet i utgangspunktet var en sammentrekning av ulike betegnelser:
  • Power-owned
  • Pure ownage
  • Pistol-owned
  • Perfectly owned
  • Ping-owned
  • Player-owned
  • Professionally owned
  • Properly owned

Dette er sannsynligvis subtraksjonsdannelser.

«Pawned» i et parti sjakk
Skjer når du slår noen sjakkmatt med en pawn, en bonde.
Unix-passord Own
En av ideene fra dets opprinnelse kommer fra Linux/Unix-subkulturen. Passordet «Own» betydde at personen eide opphavspassordet, og på denne måten ville ingen utenom eieren få tilgang til maskinen. Å eie et passord er en kraftig måte å låse en Unix-maskin på, slik at anvendelsen av pwn i online-spilling er en kraftigere versjon av own og derav mer populært.
Alternativ for owned etter at ordet ble bannet
En annen teori støtter ideen om at pwned stammet fra spillfora etter at ordet owned ble bannet. Administratorer bannet ordet for å prøve å holde usaklige diskusjoner nede, og autosensuren gjorde rett og slett om ordet til pwned.
Bloddryppende «O»
En annen teori antyder at pwned er en versjon av owned hvor det angivelig skal dryppe blod fra bokstaven «o».
Pawned
En annen tolkning antyder at ordet pwned ikke var noe uhell, men i stedet en sammentrekning av ordet pawned, som betyr pantet. Denne teorien er basert på en person som ble slått og eid, og deretter pantet (pawned), som hos en pantelånerbutikk.
Owned rest
Det er sannsynlig at pwn faktisk er resultatet av en overførsel av ordet 0wned, brukt av hackere på IRC for å erklære at de har cracket en maskin eller et mål (som i «I just 0wned that Windows box.»)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Pwn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. aug. 2021 kl. 17:36 (CEST)[svar]