Diskusjon:Profesjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Så vidt jeg kan se er dette et lite sammendrag av det som står i wikipedia på engelsk. Har noen noen gode norske kilder på dette? Definisjonen er mye snevrere enn norske ordboks- og leksikondefinisjoner, hvor f.eks. et hvert håndverk kommer inn under ordet. --Ekko 13. sep 2007 kl. 18:04 (CEST)

Prøv «Store Norske»: (den leker bare ordbok, men jeg siterer fritt:) Profesjon:yrke man er opplært i. Profesjonalisme: Motsetning til amatørskap. Der står mere, men du har rett i at den engelske rett og slett blir for snever. Bruk snever-malen, eller utvid.--Bjørn som tegner 13. sep 2007 kl. 18:24 (CEST)
Dette var et halveis lurespørsmål, ettersom jeg veit ordet er av disse som en del prøver å definere i egen interesse, og som mange trur de veit hva betyr, men som egentlig ikke har noen entydig definisjon (mener jeg). (Jeg hadde en lærer på sjukepleiehøgskolen som sto hardt på at bare folk med profesjonsutdannelse kunne være ledere, og bare de fagene som var universitetsstudier kunne kalles profesjoner. Og se! der hadde hu forklart hvorfor vi var de fødte ledere, mens f.eks. vernepleiera måtte finne seg en plass lengre ned i hierarkiet). --Ekko 13. sep 2007 kl. 18:48 (CEST)
Skal vi bare la den stå. så kan vi stryke alle «meta- eller semiprofesjoner», inkl. sykepleiere fra proff-lista, for der står legene. Personlig har jeg alltid lidd av den overtro at administrerende overlege er en contradictio in adjecto - men det er der få som vil mene offentlig. --Bjørn som tegner 13. sep 2007 kl. 19:00 (CEST) PS.Begriper ikke hvorfor jeg får fet skrift her. Ellers er jeg klar over at jeg skyter meg selv i foten (autorisasjonen) DS
Semikolon! (Administrerende overlege? Ja, det var en interessant ide!) --Ekko 13. sep 2007 kl. 20:36 (CEST)

Skulle virkelig ønske noen av de som har skrivi artikkelen kunne komme med kilder, eller begrunnelse her på diskusjonssida. --Ekko 28. nov 2007 kl. 18:16 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Profesjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. aug. 2017 kl. 07:21 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Profesjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. mar. 2023 kl. 03:40 (CET)[svar]