Diskusjon:Primitive nåtidsfugler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette var interessante artikler, om begrep som jeg ikke var klar over at fantes. Man lærer noe nytt hver dag, og alt det der. .

Men jeg er litt usikker på om begrepene «Primitive nåtidsfugler» og «Moderne nåtidsfugler» er i bruk i norsk faglitteratur. Hvis jeg gogler finner jeg bare wikipedia-artiklene. Hvis jeg gogler de latinske termene kommer jeg til biologforeningen som bruker de latinske begrepene, uten å oversette dem. Jeg vet selvsagt at man ikke kan stole på google, så dette er foreløpig bare et undrende spørsmål. --M Haugen 29. jun 2011 kl. 00:28 (CEST)

Du her nok rett, dette er ikke begreper med vitenskaplig tilknytning hva oversettelse angår, så langt meg bekjent. Riktignok regnes Paleognathae (strutsefugler og tinamuer) som mer primitive enn de andre fuglene, og Neornithes (nåtidsfugler) regnes som den grupppen der alle nåtidens fuglearter (Paleognathae og Neognathae) kan sammenfattes med en og samme progenitor. Så slik sett er det kanskje spisbart, men om det kan og bør brukes her er også jeg skeptisk til. Jeg valgte å gjøre det for øyeblikket, siden gruppenavna ga en viss mening og logikk. Tbjornstad 29. jun 2011 kl. 09:33 (CEST)