Diskusjon:Prøvelsesrett

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sitat fra artikkelen: "I Norge kan man få prøvet for domstolene om lover og andre vedtak av Stortinget er i samsvar med Grunnloven."

Det er vel ikke slik eller burde ikke være slik. Da blir det i prinsippet slik at den dømmende makt har en slags veto over den lovgivende makt. Dette kan misbrukes. Den lovgivende makt bør ikke hindres i å vedta lover fordi tolkningsrommet til den aktuelle lov kan være stort og dermed bare tilsynelatende være i konflikt med grunnloven eller subjektivt i konflikt med grunnloven. I stedet bør slike uoverenstemmelser løses i hver enkelt anvendelse av lovene. I en aktuell sak er det lettere å se hvilken av to tilsynelatende konflikterende lover som bør anvendes. På den annen side bør selvfølgelig Stortinget arbeide for å holde lovverket så konsistent som mulig. 85.164.124.207

Det er nok riktig som artikkelen sier at det "er" slik. Så finnes det en del problemstillinger i forbindelse med dette som artikkelen gjerne kunne kommet inn på. Men som et frivllig prosjekt, må vi nok leve med at mange Wikipedia artikler ikke er fullgode. Mvh. Iselilja (diskusjon) 19. apr 2013 kl. 20:23 (CEST)