Diskusjon:Plutokrati

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Plutokrati, artikkel i Wikipedia, norsk:[rediger kilde]

Plutokrati (av gresk plutos - rikdom, og kratein - styre) betyr rikmannsvelde og regnes av noen som en styreform. Dvs. politisk styre som intendert eller faktisk er basert på økonomisk velstand og rikdom. Det er et samfunn der de som har nok penger styrer alt og kan gjøre som de vil. Mange mener at USA i praksis er et plutokrati, men flere land i den 3. verden er nok bedre kandidater, som for eksempel Ekvatorial-Guinea. Et politisk system hvor en person beriker seg økonomisk på å inneha et politisk verv betegnes normalt ikke som plutokratisk.

Jeg har ikke mer kjennskap til begrepet enn menigmann, og nettopp derfor mener jeg følgende: Artikkelen er ikke leksikal, setningen: "Mange mener..." er en mening, dessuten står strofen i sterk kontrast til ordene i første setning: "... regnes av noen... ". Setningen: "Det er et samfunn der de som har nok penger styrer alt og kan gjøre som de vil.", ser jeg på som problematisk, styrer man alt, kan man gjøre som man vil... i det minste smør på flesk. Til slutt, sammenholder jeg ordene i tredje setning: "... de som har nok penger styrer alt...", med siste setning, begynner jeg å tenke: Hvem er politikerne i et plutokrati? Det er nærliggende å tenke at de som "styrer alt", beriker seg.

Tahele

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Plutokrati. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. mar. 2021 kl. 09:09 (CET)[svar]