Diskusjon:Planter

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nitrogen?[rediger kilde]

Plantene tar opp næringssalter, for eksempel nitrat (NO3÷), fra jorda gjennom røttene. Hva bruker plantene nitrogenet til? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Kai500 (diskusjon · bidrag) 9. sep 2007 kl. 13:50 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Plantens stoffskifte trenger nitrogen for å bygge en hel rekke viktige substanser, deriblant aminosyrer, nukleinsyrer, enzymer, «energitransportenhetene» ATP og NADH, klorofyll og andre plantefargestoffer m.m. Hanno 9. sep 2007 kl. 20:41 (CEST)

Hjelp med å komme i gang[rediger kilde]

Jeg er total nybegynner i Wikipedia (selv om jeg har redigert i noen andre wiki'er), har lyst til å bidra litt med planter. Kan noen peke meg til hva jeg må lese for å komme igang (spesifikt for planter/plantesystematikk). Jeg må selsagt også lese det vanlige Wikipedia-veiledningsstoffet. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Knut kbjno (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg anbefaler deg å kontakte Trurl (diskusjon · bidrag) for råd og tips angående biologi-artikler. - 4ing (diskusjon) 18. des. 2014 kl. 23:09 (CET)[svar]
Flott at noen flere vil skrive om planter! Mange vanlige norske planter mangler fortsatt artikkel. Tre tilfeldige eksempler jeg har sett den siste tida: hesterumpe, strandvindel og vindelslirenke. Mange eksisterende artikler har sterkt behov for at noen forbedrer språk og innhold.
Alle artikler om arter og grupper av arter bør følge stilmanualen for organismer. Disse artiklene skal ha en spesiell infoboks, kalt taksoboks. Ikke alle egenskapene til taksoboksen er dokumentert: Noen felter som bilde og vitenskapsnavn kan stå blanke, så fylles de ut fra wikidata.
En bruker som ikke er så aktiv for tida, gjorde for noen år siden en kjempejobb med å legge inn alle plantefamilier i APG II-systemet. Jeg mener at vi bør prøve å komme over til det nyere APG III-systemet for grupper ned til og med familie. For slekter og arter som forekommer i Norge bør en bruke systematikken til Artsdatabanken. Systematikk for andre slekter og arter må en finne selv finne referanser på. Systematikken brukt i artikkelen må komme fram i avsnittene Referanser/Litteratur/Kilder, og en bør bruke samme systematikk for alle artene i en slekt eller familie.
Det beste er vel bare og sette i gang å skrive. Du kan for eksempel se artiklene jeg nylig har opprettet om solrosefamilien og dens undergrupper for ett mulig oppsett av korte artikler om planter. Andre skribenter har naturligvis sine meninger. Trurl (diskusjon) 20. des. 2014 kl. 17:50 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Planter. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. feb. 2022 kl. 08:24 (CET)[svar]