Diskusjon:Piano

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Redirect fra Klaver[rediger kilde]

Heiheihei, her har det gått litt fort i svingene med den redirecten fra "klaver". Et klaver og et piano er ikke det samme. Et piano er en type klaver. "Klaver" er altså et mer generelt begrep enn "piano" og bør ikke redirectes til en subinstans.

--Chrmb 6. feb 2005 kl.19:50 (UTC)

Er du i stand til å skrive en artikkel eller stubb om klaver? I så fall hadde det vært en god løsning. Cnyborg 6. feb 2005 kl.20:08 (UTC)
Det er gjort, og det kom til og med en annen fyr og utvidet den. :) --Chrmb 6. feb 2005 kl.23:16 (UTC)
Jeg sjekket bokmålsordboka til dokpro før jeg redirectet; den sa at et klaver er et piano, men du har sikkert rett. – Pladask 7. feb 2005 kl.20:52 (UTC)
Det står "piano eller flygel". De to er ikke det samme; det viste seg dessuten at klaver-definisjonen til bokmålsordboka er for snever. Ellers kan nevnes at bokmålsordboka har tatt feil før, f.eks. på "palindrom". --Chrmb 7. feb 2005 kl.22:26 (UTC)
Et flygel er da et piano? Jeg vet uansett godt at bokmålsordboka langt fra alltid er til å stole på, og i hvert fall som oppslagsverk. – Pladask 8. feb 2005 kl.16:12 (UTC)
Ikke hvis du skal være encyklopedi-pirkende. ;) Det er mulig at et flygel er et piano, men et piano er ikke nødvendigvis et flygel. Derfor bør det være plass til begge i et leksikon (og også klaver - den artikkelen ser jo rett pen ut nå). --Chrmb 9. feb 2005 kl.22:47 (UTC)
Jepp! Jeg visste ikke at cembalo, etc. gikk under klaver, men når det er slik, er det selvsagt riktig slik det er nå. Men flygel redirecter jeg til piano. :-) – Pladask 10. feb 2005 kl.10:50 (UTC)


Billedtekst[rediger kilde]

Teksten presenterer flygel som et piano men med horisontale strenger, da er det vel litt dumt å ha bilde av et flygel med billedteksten piano?? (Tekst og billedtekst strengt tatt ikke i samsvar, selv om begge evt. måtte kunne forsvares utfra subset/superset, ref. diskusjonen over). - ghalbo 14.3.2013

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Piano. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. nov. 2017 kl. 14:12 (CET)[svar]