Diskusjon:Per Aabel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Per Aabels homofili[rediger kilde]

I en tidlig versjon av denne artikkelen stod det at P. Aa. var skaphomo. Da jeg utvida artikkelen, forandra jeg dette uttrykket til «skjult homofil». Regner med at den første som skreiv, ikke har noen kilde for påstanden sin, men jeg tror nok dette var godt kjent og en «offentlig hemmelighet» i skuespillermiljøet, og jeg beholdt altså påstanden. Ser nå et noen har strøket dette. Det er helt greit så lenge vi ikke kan dokumentere og bekrefte det. Men det kan kanskje du? Wolfmann 7. jan 2006 kl.14:18 (UTC)

Selv om man hadde nokså sikre kilder er det vel en vanskelig debatt? Hvor greit er det å "oute" homser som selv ikke ønsket å si noe offentlig? Er det greit etter død? Hvor lenge etter? Er det relevant (nok) for det personen var kjent for? Skuespiller/danser/entertainer i dette tilfellet, kanskje mer relevant om han hadde vært politiker eller religiøst "anti-homo" utad, men fordi det han var kjent for var uavhengig av privatliv er det kanskje irrelevant? Kan vi automatisk anta at han ville vært åpen om han var født 80 år senere? Noen tenker kanskje at det er ønskelig å oute flest mulig for å vise hvor normalt homofili er og sånn gjøre det lettere for nålevende. Andre at det å ikke nevne noe er den beste normalisering, at det er så normalt at vi ikke gidder å nevne det en gang. Andre at man ikke bør skrive på wikipedia med politiske nåtidsbriller for å påvirke i den ene eller andre retning. Eller at det er nok å skrive ugift ballettdanser med "lett affektert stil" og så kan nysgjerrige google videre og dra egne slutninger. Da kommer man feks til https://skeivtarkiv.no/skeivopedia/aabel Dette usignerte innlegget ble skrevet av Fusentast (diskusjon · bidrag) 13. mai 2020 kl. 14:12‎ (CEST) (Husk å signere dine innlegg!) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Fusentast (diskusjon · bidrag) 13. mai 2020 kl. 14:12‎ (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Per Aabel. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 02:51 (CEST)[svar]