Diskusjon:Pearl Harbor

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

213.167.105.14 la inn «Senere ble det kjent at Churchill, Storbritannias statsminister kjente til Japans planer om angrep, men at han valgte å holde tett fordi han ønsket at USA skulle komme med i krigen.». Dette bør det komme en kilde til før det blir med. Jeg tar det ut igjen. Kjetil Ree 7. feb 2006 kl.22:27 (UTC)

Pearl Harbor
USA erklærte krig mot Japan etter Pearl Harbor og ikke mot aksemaktene (Tyskland, Italia. Japan og i en mindre grad Ungarn og Romania). Det var Tyskland som erklærte USA krig tre dager etter Pearl Harbor. Mange mener at dette var en av de største feil Hitler gjorde under hele krigen. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Robertbjartmar (diskusjon · bidrag) 15. okt 2009 kl. 15:23 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)
Det er riktig at USA ikke umiddelbart kom i krigstilstand med de øvrige aksemaktene etter angrepet på Pearl Harbour, men angrepet var utvilsomt den direkte årsak til at USA kom med i andre verdenskrig. For flere detaljer rundt etterspillet og den tyske krigsærklæringen, se Angrepet_på_Pearl_Harbor#Dagene_etter_angrepet. Vennlig hilsen Finn Rindahl disk. 15. okt 2009 kl. 18:22 (CEST)