Diskusjon:Paul Tibbets

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen er langt fra objektiv[rediger kilde]

Jeg fjernet påstanden om masseutryddelse av sivile fordi en påstand som denne bør ha som forutsetning at bruk av atombomben hadde dette som formål, noe som ikke var tilfelle. Hiroshima var en av Japans største marinebaser og var like mye et militært mål.

At antallet sivile som omkom som følge av atombomben var som 140000 skal jeg ikke uten videre bestride, da man kan kan regne med de som omkom senere som følge av sykdom påført dem av atombomben. Men påstanden trenger en referanse og man bør spesifisere hvor mange som omkom som en direkte følge av bomben og hvor mange som omkom senere. Hiroshoma var også full av marinefolk, så alle som omkom var ikke sivile.

At Tibbets aldri ble stilt til ansvar er en underlig opplysning å ta med. Han handlet på direkte ordre fra president Truman, så i så fall burde Truman vært stilt til ansvar. Bruken av atomvåpen reddet antageligvis langt flere liv, både japanske og amerikanske, enn hvis man skulle ha fortsatt konvensjonelle bombeangrep, mange som førte med seg tilsvarende høye tapstall som atombombene, fulgt av en invasjon av det japanske fastland. Denne siden av saken bør i så fall også tas med.

Har Tibbets sagt at han «ikke angret på å ha drept 140 000 mennesker» som påstås her? Eller har han sagt at han ikke angret på at han slapp atombomben? Påstanden er svært tvilsom og trenger en referanse.

--Flyvende Banan 6. nov 2007 kl. 16:33 (CET)

Da har jeg skrevet om artikkelen og fjernet objektivitetsmerkingen. Kanskje enkelte burde tenke på å skaffe seg en blogg? Wikipedia skal være objektivt, hvis man vil drive politisk agenda burde man finne seg andre medium. --Flyvende Banan 8. nov 2007 kl. 12:08 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Paul Tibbets. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. okt. 2018 kl. 23:51 (CEST)[svar]