Diskusjon:Norsk Forsvars Allianse

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nøytral fremstilling[rediger kilde]

Vær obs på å holde teksten i en nøytral tone. Vi skal ikke drive politisk agitering hverken for den ene eller andre. Trusselvurderingen til PST er egentlig ikke særlig interessant, for slike er gjort om svært mange forhold i Norge, også om en del organisasjoner folk flest ikke oppfatter som særlig problematiske. Skal vi begynne å ta med slikt ender vi med grupperinger helt ned i husmenigheter i enkelte kristne miljøer. Jeg tror ikke det er ønskelig. Husk også på at vi generelt ikke omtaler hva personer mener om organisasjoner og andre mennesker, vi omtaler konkrete fakta. — Jeblad 9. apr 2011 kl. 16:04 (CEST)

Takk for påminnelsen ;-) Wolfmann 9. apr 2011 kl. 19:01 (CEST)

Høyreekstrem?[rediger kilde]

Hvor er dokumentasjonen for at Norsk Forsvarsallianse er "høyreekstrem"? Hvilken informasjon gir det at Norsk Forsvarsallianse tildeles denne merkelappen, bortsett fra assosiasjoner med nazismen som de selv tar avstand fra? Linuxboksen 28. jul 2011 kl. 12:08 (CEST)

Å være anti-islamsk er opplagt høyreekstremt. Man anser en religion for å være underlegen, ønsker segregering mm. Det er ikke dermed sagt at organisasjonen driver med terror, selvom en terrorist er/har vært medlem. Keanu 28. jul 2011 kl. 12:44 (CEST)
Det er din personlige meining at det å være anti-islamsk er "høyreekstremt". EDL hevder at de skiller mellom islam og islamisme, og at de anser islamisme som en farlig ideologi som er en trussel mot et demokratisk og åpent samfunn der jøder, homofile, kvinner etc kan leve i frihet. Hvor kommer "høyreekstremismen" inn i dette? Urimeligheten i å stemple EDL som høyreekstrem ser man selv dersom man klikker seg videre inn på artikkelen "høyreekstremisme", som framfor alt tar for seg fascisme, nynazisme, Nasjonal Samling og andre ideologier og bevegelser som EDL tar kraftig avstand fra. Hva bringer det av nyanserende informasjon om EDL å koble dem til et slikt begrep? Vi er enige om at EDL er anti-islamsk, hva mer forteller det oss om EDL når de i tillegg skal gis merkelappen "høyreekstrem"? Linuxboksen 28. jul 2011 kl. 13:31 (CEST)
Definisjonen av høyreekstremisme får vi ta på diskusjonssiden til artikkelen om høyreekstremisme. EDL er omtalt som høyreekstrem utallige steder. Keanu 28. jul 2011 kl. 13:36 (CEST)
De har også blitt omtalt som "rasistiske" og med andre sterkt ladde begreper som har blitt brukt i innvandringsdebatten - i likhet med mange andre som har ytret seg kritisk i innvandringsdebatten. Det er ingen dokumentasjon på at de faktisk _er_ det. Linuxboksen 28. jul 2011 kl. 13:42 (CEST)

Ledelse?[rediger kilde]

Organisasjonen fikk ny ledelse etter demoen 9. april, men hvem ble ny leder? Ronny Atle? Omtales bare som pressetalsmann i Nettavisen. Det var tydelig at Lena prøvde å gjøre organisasjonen mindre "ekstrem", men i hvilken retning har den nye ledelsen gått? Den nye websida minner mer om websiden de hadde i begynnelsen (slettet), enn siden de hadde under Lena. Vel, dette blir spekulasjoner, men det hadde vært greit å fått klarhet i hvem som er i ledelsen nå ihvertfall. – Danmichaelo 28. jul 2011 kl. 14:30 (CEST)

Norsk Forsvars Allianse[rediger kilde]

Jeg søkte på forsvarsallianse og denne siden dukket opp. Det var ikke det jeg var ute etter! Brukte nettet og ser at de selv kaller seg: Norwegian Defence League - Norsk Forsvars Allianse. Språkrådet sier vel at vi skal bruke det de selv kaller seg selv om det er feil. Foreslår navneskifte til: Norsk Forsvars Allianse mvh Gryphonis 4. sep 2011 kl. 13:50 (CEST)

Jeg tipper det skyldes at personen som snekret sammen bloggen deres ikke er så stø i norsk (forøvrig ufrivillig komisk mtp. navnet…), snarere enn en intensjon om å legge inn en språklig blemme i navnet. Andre kilder referer konsekvent til de som «Norsk forsvarsallianse». Men det virker egentlig som «Norwegian Defence league» er det primære navnet deres siden det er dette de baserer forkortelsen sin NDL på, så vi kan gjerne flytte den dit. – Danmichaelo (δ) 20. apr 2012 kl. 14:14 (CEST)

Infiltrere og bygge opp?[rediger kilde]

Den som har skrevet om SOS Rasisme er tydeligvis ikke klar over at det å infiltrere og bygge opp er to forskjellige ting. Det går utmerka ann å infiltrere en organisasjon uten å bidra til å bygge den opp. Det er vanskelig for meg å forstå at noen seriøst kan mene at NDL i det hele tatt ble bygd opp denne våren, et hvert nøkternt menneske vil jo kunne kaste et blikk og si at denne organisasjonen ble ødelagt i løpet av våren, ikke det motsatte. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.202.195.229 (diskusjon · bidrag) 23. feb 2013 kl. 14:12 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norsk Forsvars Allianse. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 15:34 (CEST)[svar]