Diskusjon:Norges herrelandslag i fotball

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Norges herrelandslag i fotball er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den blir ansett som spesielt lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.
Wikipedia Norges herrelandslag i fotball har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 22, 2005.

Spillerstall[rediger kilde]

Hører denne hjemme her? Tenker kanskje det hadde vært bedre å ha den under "Herrelandslaget" i Norsk fotball 2007? --Torstein 5. jul 2007 kl. 17:38 (CEST)

Helt enig! Dertil kommer at landslaget vel ikke har en "fast stall" slik et klubblag har!? Mvh --MHaugen 5. jul 2007 kl. 22:47 (CEST)
Ja, tror det hadde vært bedre i og med at, som MHaugen sier, de ikke har en fast stall. --Kjetil (D : B) 5. jul 2007 kl. 22:50 (CEST)
Spillerstallen består jo av de som har spilt på landslaget i år. I tillegg har jo landslaget registrert draktnumrene til FIFA ettersom samme spiller ikke kan bruke to forskjellige draktnr i løpet av samme mesterskap og dertilhørende kvalifisering, og at samme nr ikke kan benyttes av to forskjellige spillere i samme periode. (Treningskamper er selvsagt utenfor denne bestemmelsen) De spillerne som står oppført under spillerstall er derfor de som har spilt på landslaget i år. Elev77 6. sep 2008 kl. 19:44 (CEST)

Jeg synes man burde sette inn spillerstallen.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 90.149.244.98 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Fotballandslaget[rediger kilde]

Jeg ser at "Fotballandslaget" blir redigert bort av Jon Harald Søby, hvilket er for meg uforståelig! Det er vel ingen i dette landet som omtaler Norges herrelandslag i fotball for noe annet enn Fotballandslaget, evt. bare Landslaget. Hvis ikke nevnte bruker (eller andre) har vektige grunner til ikke å bruke "Fotballandslaget" i artikkelinnledningen, så synes jeg det er riktig å bruke det. --Eivindghoel 18. okt 2007 kl. 01:11 (CEST)

Dette er Wikipedia på norsk, ikke Norges Wikipedia. Liten, men viktig forskjell. Jon Harald Søby 18. okt 2007 kl. 01:20 (CEST)
Ignorante meg ser frem til en utdypende forklaring på den kommentaren, og hva det har med bruken av "Fotballandslaget"... Tror at en overvekt av brukerne av "Wikipedia på norsk" er "norske" (uten at det skal trekkes ut i denne sammenheng), og umiddelbart gjenkjenner med den omstridte termen --Eivindghoel 18. okt 2007 kl. 01:47 (CEST)
Det er viktig at man er konsekvent i navn på artiklene på Wikipedia, og da er det slik det må gjøres. Jeg ser ikke helt det store problemet. I likhet med f.eks. Englands herrelandslag i fotball er dette artikkelnavnet både beskrivende og enkelt. Fotballandslaget derimot, skiller ikke engang mellom menn og kvinner. Tpb007 18. okt 2007 kl. 02:04 (CEST)
Ser poenget, men det er ikke artikkelnavnet du har korrigert. Det er i artikkelinnledningen du har redigerer bort det gjengse begrepet Fotballandslaget. Tror forøvrig at den observante leser får med seg at det er "Herrelandslaget" det er snakk om av artikkelnavnet... --Eivindghoel 18. okt 2007 kl. 02:17 (CEST)
Det er vanlig at man bruker samme form i artikkelnavnet som i innledningen. Dersom du er uenig i den praksisen, bør du kanskje ta det opp ta det opp på Tinget for å lette på «frustrasjonen». Tpb007 18. okt 2007 kl. 02:49 (CEST)
Frustrasjonen ligger mest i at jeg søkte på "Fotballandslaget" uten å finne det. Har derfor opprettet en omdirigering derfra. Har ikke intensjoner om å endre praksis, etc., men det virker opplagt for meg at en vanlig bruker heller vil bruke termen "Fotballandslaget" enn "Norges herrelandslag i fotball". Du får jo vurdere den siste endringen. --Eivindghoel 18. okt 2007 kl. 09:42 (CEST)

Utmerket artikkel[rediger kilde]

How can this article be "utmerkd" without have any sources? --Fredde 99 21. nov 2010 kl. 14:00 (CET)

Må si meg enig her. Denne er kildeløs, og bør derfor vurderes. Jeg har selv skrevet fire utmerkede artikler om herrelandslag i fotball (Spania, England, Nederland og Tyskland i tillegg til mye arbeid rundt Argentina, Uruguay, Mexico, Italia, Frankrike, Portugal, Sverige, Danmark, Belgia og Ungarn), og jeg er negativt overrasket her. Innholdsmessig er det bare en historisk gjennomgang. Intenting om taktikk, fans, egen del om trenere, drakt, kallenavn eller hjemmebane. Når selv Danmark (min svakeste av artiklene) er bedre enn denne, synes jeg den bør revurderes. Andreas Kolle (diskusjon) 17. mar. 2017 kl. 06:10 (CET)[svar]

Deltakelse i OL[rediger kilde]

Ut fra oversikten, tolker jeg det som at Norge mange ganger ikke har deltatt i kvalifiseringen til OL. Kan dette stemme? Hvis ikke, bør det rettes opp og "Deltok ikke" erstattes med "Ikke kvalifisert". Blue Elf (diskusjon) 13. aug 2012 kl. 18:45 (CEST)

Useriøse overskrifter som "Drillos erobrer verden" og "middelmådighet" minner mer om Norsk Fotballforbunds prakthistorie enn en NPOV Wikipedia-artikkel, Dette usignerte innlegget ble skrevet av 31.45.109.24 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Inndeling av Liste over landskamper[rediger kilde]

Det finnes ca 20 sider som inneholder liste over alle norske landskamper, som Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2010–2015, Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2005–2010 osv. Alle er i tillegg samlet på malen Mal:Norges landskamper i fotball for herrer. Veldig informative og oversiktlige sider, men de er etter min mening feil navngitt.
Siden 2005–2010 skulle hete 2005–2009, 2010–2015 skulle hete 2010–2014 osv, da den nåværene navnsetting gir inkonsekvens ved overgangen fra en 5-års periode til den neste. Det er ikke entydig gitt hvilken side en kamp fra f.eks. 2010 er å finne på. Jeg har prøvd tre ganger å rette dette opp, men endringene har hver gang blitt reversert av Beagle84 uten noen forklaring eller kommentar, heller ikke med noen tilbakemelding på mine to forespørsler på vedkommendes diskusjonside. Noen synspunkter på dette? OnkelDonald (diskusjon) 28. nov. 2013 kl. 09:24 (CET)[svar]

Nedgradering?[rediger kilde]

{{UA-vedlikehold|I lys av Andreas Kolles kommentar ovenfor her kan det være aktuelt å vurdere om artikkelen bør nedgraderes fra UA til AA-status. Kjør debatt, eller oppgradering av teksten. Mvh --[[Bruker:Orland|M O Haugen]] ([[Brukerdiskusjon:Orland|diskusjon]]) 17. mar. 2017 kl. 08:42 (CET)}}

Nedgradert til AA i dag. --M O Haugen (diskusjon) 27. apr. 2017 kl. 22:39 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norges herrelandslag i fotball. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 14:38 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norges herrelandslag i fotball. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. apr. 2019 kl. 00:52 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norges herrelandslag i fotball. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. mai 2019 kl. 11:09 (CEST)[svar]