Diskusjon:Nobelprisen i litteratur

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det kunne vært greit at boka de ble tildelt prisen for også var listet opp. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Baastrup (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Nobelprisen i litteratur tildeles alltid for hele forfatterskapet, ikke for en enkelt bok. Det er vanlig at pressen og litteraturkritekere og -vitere trekker frem enkeltbøker som har utløst tildelingen, f.eks. Den gamle mannen og havet for Hemingway, men dette er spekulasjoner og ikke noe som oppgis som begrunnelse for tildelingen. Cnyborg 19. jul 2007 kl. 18:57 (CEST)
Takk Dette usignerte innlegget ble skrevet av Baastrup (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Chris har selvsagt helt rett i at dette er en pris for et livsverk, ikke for ei enkeltbok; men det kan tilføyes, for å komplisere bildet, at den offisielle prisbegrunnelsen fra Akademin i noen tilfeller trekker fram enkelttitler:
for his mastery of the art of narrative, most recently demonstrated in The Old Man and the Sea,
for his monumental work, Growth of the Soil
for his distinguished art of narration which takes its highest form in The Forsyte Saga
Mvh --MHaugen 30. jul 2007 kl. 23:38 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Nobelprisen i litteratur. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. jan. 2021 kl. 01:53 (CET)[svar]