Diskusjon:Newtons bevegelseslover

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hmmm, jeg ville skrevet lov nr 1 som "når resultanten av kreftene som virker på et legeme er null, er legemet enten i ro eller i bevegelse med konstant fart", helst illustrert med en formel, eller noe. Fres = 0 <=> v = konstant. Helst med vektorer!

Det gjelder vel forsåvidt også de andre lovene. Fres = ma, med vektorpiler over (hvordan man nå får til det..)

Og tegninger. Særlig på den tredje loven, som er vanskelig å forstå. Den gjelder forsåvidt for to gjenstander, da. Krstin 3. sep 2004 kl.16:41 (UTC)

Sånn: = Osv, bare at "res" skal stå med nedhevet skrift og det funka visst ikke inne i en sånn math-ting... pussig. Eller inne i en sånn vec-ting. Krstin 3. sep 2004 kl.16:57 (UTC)

Hvis noen ikke har noen innvendinger, så endrer jeg på dette så snart jeg har tid. Krstin 11. sep 2004 kl.15:01 (UTC) (vil gjerne ha det ordentlig og proft)

Helt enig med deg krstin, har bare ikke hatt tid til så mye wikipedia på en stund. --Jegerjensen 11. sep 2004 kl.16:58 (UTC)

Forresten. Piler gjør ofte formler klumpete. På trykk er det vanlig å bruke fete typer for å skrive vektorer, i steden for . --Jivestgarden 25. jul 2006 kl.12:53 (UTC)

Newtons 3. lov[rediger kilde]

Er den tredje loven i artikkelen (Når det virker en kraft på et legeme, virker det en like stor og motsatt rettet kraft fra legemet.) en vanlig norsk formulering? Jeg tror ikke det. Jeg ville sagt

For enhver kraft finnes en motsatt rettet og like stor kraft.

På engelsk er det "To every action force there is an equal, but opposite, reaction force".

Legg inn synspunkter her, hvis ikke endrer jeg det om en stund. Buskmann

Du bør i så fall skrive at «For enhver kraft finnes en motsatt rettet og like stor motkraft». Jeg er tror også at denne formuleringen er mer vanlig, men den er mindre klar enn den nåværende på at kraft og motkraft alltid virker på forskjellige legemer. Hvis du endrer tror jeg også du bør legge til en setning som stresser det. (Artikkelen er forøvrig meget viktig å burde utvides kraftig. Dessverre har jeg ikke tid til det nå).--Jivestgarden 27. mai 2007 kl. 18:24 (CEST)[svar]