Diskusjon:Neiden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dersom man ønsker å utvikle denne sida til noe mer enn en stubb anbafaler jeg at man prøver å utvikle sida framfor bare å slette nye ting (ja jeg sikter til Bruker:SOA. Neiden er historisk sett ei meget interessant bygd, derfor er det pussig atden engelske versjonen av wikipedia har ei bedre side, samt at sida om Neiden på norsk inneholder noen løse setninger og noen linjer om geologi. Jeg forstår virkelig ikke hensikten med å slette unna nye avsnitt som atpåtil omhandler det mest spesielle ved stedet.--Tordenskrall 5. nov 2007 kl. 04:13 (CET)

Ja, hvorfor er Tordenskralls informasjon om Neiden fjerna? Det er vel høgst artikkelverdig? Om rettskriving er problemet kan man heller rette opp teksten framfor å fjerne alt uten begrunnelse.
Forslag til tekst:
==Skoltebyen==
Den gamle østsamiske boplassen Skoltebyen er et verna område som inneholder flere tufter, bygninger og anna som er eldre enn 100 år og dermed automatisk verna. Disse er blant anna den russisk-ortodokse kirkegården, rester av ei røykbadstue, mange tufter etter gammer og det 10 kvadratmeter store russisk-ortodokse kapellet St. Georgs kapell. Kapellet blei bygd i 1565 av den hellige Trifon. I tillegg er det en del naturlige steder som er freda i nærheta, blant anna steder som har vært i bruk, og brukes, til religiøse seremonier som for eksempel dåp.
Det formelle vernet av boplassen blei vedtatt for å sikre dens historiske og religiøse betydning, samt sørge for landskapsvern av området. Stedet er østsamenes viktigste kulturminne og det viktigste stedet i det som er igjen av østsamisk kultur i Norge. Vernet omfatter ikke laksefiske i Neidenelva.
Siffuor Kuzmuus 10. aug 2009 kl. 16:35 (CEST)


Kan kanskje også legge til at kveen Per Persen Riesto var den første nybyggeren på stedet. Kilde: http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/dok/nouer/1997/nou-1997-4/8/4/2.html?id=343399 som igjen har sine kilder fra Steinar Wikan: «Grensebygda Neiden», kap 4, «Den finske innvandringen» s. 92.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Neiden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 09:11 (CEST)[svar]