Diskusjon:National Endowment for Democracy

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ideell organisasjon[rediger kilde]

Takk for hjelpen, Kph :)
Litt av problenmet som oppstår når man skal skrive om NED er at den faktisk ikke er en ideell organisasjon. Den er et dekke for å utføre operasjoner som CIA ikke lenger kan utføre.
Jeg hadde ikke tenkt å tydeliggjøre dette så veldig, men jeg så det som et poeng at teksten heller ikke skal dekke over det. Derav den dårlige norsken... (pluss mine noe dårlige formuleringsevner, da...)
Jeg kommer til å gjøre et forsøk på å rette det opp igjen. Er takknemlig for hjelp til formuleringer videre, men jeg håper selvfølgelig også at du er enig med meg i strategien jeg valgte for teksten, og at du vil gjøre endringene innenfor den rammen.
God søttende :) Djevelunge 17. mai 2008 kl. 02:35 (CEST)[svar]

Organisasjonen er offentlig finansiert, men den er en ideell organisasjon i den forstand at den ikke er en kommersiell organisasjon, men har et almennyttig formål (og er organisert som privat organisasjon). At ideelle organisasjoner har offentlig finansiering og andre bånd til myndigheter er jo ikke noe særlig spesielt. Det finnes sikkert også kritiske synspunkter på denne organisasjonens virke, på samme måte som ikke alle støtter demokrati, men jeg tror utgangspunktet for et leksikon ikke kan være at en organisasjon er «dekke for å utføre operasjoner som CIA ikke lenger kan utføre». Kph 17. mai 2008 kl. 02:50 (CEST)[svar]
Jo, det er jeg forsåvidt enig i. Men teksten skal heller ikke bidra til å dekke over det...Djevelunge 17. mai 2008 kl. 02:54 (CEST)[svar]
Ja, du har rett. Syns bare det hørtes så feil ut...Djevelunge 17. mai 2008 kl. 03:05 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen National Endowment for Democracy. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jul. 2017 kl. 17:18 (CEST)[svar]