Diskusjon:NAV

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Betydning av «nav»[rediger kilde]

Unnskyld meg, men hvorfor er det umulig å finne ut noe om (hjul)nav? Greit at man blir automatisk omdirigert til artikkelen om Ny arbeids- og velferdsforvaltning, men burde det ikke stått øverst nav(andre betydninger) øverst? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.215.119.250 (diskusjon · bidrag) 6. feb 2009 kl. 19:58 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Artikkelen Nav er opprettet og komplettert med noen redirigeringer og endringer av redirigeringer.
Ohedland 11. feb 2009 kl. 12:35 (CET)

Om namnet: NAV eller Nav?[rediger kilde]

Dette drøfta me på nynorsk wikipedia. Utdrag:

Artikkel i Aftenposten

....

Og då fekk eg faktisk likelydande svar frå Nav og Språkrådet. Ettersom avsendarane ikkje er informert om at eg legg ut meldingane her, fjernar eg signaturane:

Nav: Hei, som det kjem fram i artikkelen du visar til, er det ikkje ei forkorting, men skal sjåast på som eit eigenamn.
Språkrådet: I Statsspråk, bladet for godt språk i staten, hadde me mykje om dette Nav-namnet i fjor. Ut frå det dei sjølve seier, er namnet inga forkorting, og då er "Nav" den einaste rette skrivemåten.

Hordaland 13. des 2007 kl. 08:45 (CET)

Ja, jeg skjønner ikke helt denne Keptnever som driver og endrer tilbake til NAV. Egennavn skrives ikke med bare store bokstaver. --Ekko 16. des 2007 kl. 20:57 (CET)

Artikler skal ligge der folk flest venter å finne dem. Ikke på «rette skrivemåten». NAV er da også hvordan de omtaler seg selv og hvordan de står oppført i telefonkatalogen. Denne artikkelen burde flyttes til NAV. (Og den siden som ligger der, burde flyttes til Nav (andre betydninger).) — the Sidhekin (d) 20. mar 2009 kl. 13:14 (CET)
Tja, «vesenet» sjøl bruker både NAV og nav på hjemmesida si, Aftenposten i dag skriver Nav, så hverken folk flest (hvem er det?) og NAV/nav/Nav er visst helt sikre. Ekko 20. mar 2009 kl. 23:42 (CET)
Aftenposten-journalisten har sikkert bare lest denne artikkelen. ;-) Og det eneste «nav» jeg finner på hjemmesiden deres, er i domenenavnet, «nav.no». Vi skal vel ikke døpe om DnBNOR (og DnB NOR) til Dnbnor bare fordi de skriver domenenavnet med små bokstaver (og samskrevet)? I tillegg til telefonkatalogen bruker også Brønnøysundregistrene (eksempel) og Altinn (eksempel) «NAV». Og for «folk flest» kan du gjerne lese «flest personer» – det er hva Wikipedia:Navnekonvensjoner bruker, tross alt. — the Sidhekin (d) 21. mar 2009 kl. 13:54 (CET)
Nei, de skriver det faktisk nav i logoen sin. Ekko 22. mar 2009 kl. 00:38 (CET)
Ja og nei – logoer er ikke tekst. Skriver vi WikipediA i logoen vår? eller ser det bare slik ut? — the Sidhekin (d) 22. mar 2009 kl. 01:00 (CET)
Nav skal i hvertfall peke til nåværende stubb om «et hjuls midtblokk». Det er etter min oppfatning første-/primærbetydningen. Etaten Nav er langt nyere og utbredelsen/forekomsten langt mindre. Dette var galt inntil 11.02.2009.
Blir det forvirrende hvis vi samtidig, i tillegg til forannevnte Nav, har en artikkel NAV som peker eller har innholdet til Arbeids- og velferdsforvaltningen? Er det OK slik det er i dag?
Ohedland 23. mar 2009 kl. 14:17 (CET)
Etter min mening ikke forvirrende i det hele tatt – se også Mot vs MOT (MOT er forresten også et eksempel på at egennavn bryr seg lite om hva som er «riktig») eller Tor vs TOR. (Og om jeg ikke har gjort det klart nok ennå: «Arbeids- og velferdsforvaltningen» er ikke hvor «flest personer» venter å finne artikkelen.) — the Sidhekin (d) 23. mar 2009 kl. 14:39 (CET)
Jeg er uten videre enig med deg i at et klart mindretall kjenner/forholder seg til navnet «Arbeids- og velferdsforvaltningen» mens «Nav/NAV» er velkjent. Eksemplene dine er vel dokumentasjon god nok på etablert wikipediapraksis(?)Ohedland 23. mar 2009 kl. 15:16 (CET)
For meg er dette rein voldtekt av språket. (Og i siste nummer av Statsspråk brukes forøvrig konsekvent Nav). Å slavisk følge argumentasjonen "Det folk flest mener/tror/synes" er i tillegg voldtekt av intellektet i mine øyne, eller for å sitere et gammelt slagord «Ten billion flies can't be wrong, eat shit!». Men jeg er såpass perifer her at jeg ikke skal si mer i sakens anledning. Mvh Ekko 23. mar 2009 kl. 18:39 (CET)

Vel, jeg flyttet artiklene. Det er slående at av de ørten interne lenkene til NAV, var der ikke én jeg behøvde endre. :-P — the Sidhekin (d) 17. mai 2009 kl. 17:58 (CEST)[svar]

Et pussig sammentreff ..[rediger kilde]

Et pussig sammentreff. Eller? Den tilsvarende "NAV" tjenesten i Australia heter "Centerlink"..

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen NAV. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 07:09 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen NAV. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. feb. 2021 kl. 09:44 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen NAV. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. mar. 2023 kl. 06:30 (CET)[svar]