Diskusjon:Myllarguten

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

fin side! men her kunne man med fordel hatt fotnoter.

fin side :):):) litt mer informasjon om konserter kanskje?

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Myllarguten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 06:25 (CEST)[svar]

Når ble han født, og hvem var hans far?[rediger kilde]

Artikkelen nevner at han ble døpt 1. november 1801 og at han sannsynligivs var født i oktober det året. I faktaboksen står det at han var født 3. mai 1801. Nosk biografisk leksikon skriver 3. mai 1799.

Hvem som var hans mor er det ikke tvil om. Hennes navn er Gunhild Sigurdsdotter, og hun skal ha blittt gift med Auigund Torgeirsson 8. oktober 1801. Augund blir også nevnt som far til Myllarguten, som etter alle kilder selv het Torgeir Augundsson, men ble kalt Tarjei. Norsk biografisk leksikon nevner i tillegg smed og spillemann Ole Knutsen Bonge som mulig far, men gir ingen detaljer om dette.

Jeg kom bort i dissee problemene da jeg ville sette inn Myllarguten i den svenske wikipediaartikkelen om hardangerfela. Det er klart at den som har inntekter av å vise frem et vidunderbarns kunster, har en fordel av å gjøre barnet yngre enn det virkelig er. På samme måte er det forståelig hvis den som opptrår som barnets far vil legge fødetiden innenfor sitt ekteskap med moren. Motivene til å gi feilaktige opplysninger finnes altså, men uten kilder kan en ikke vite hva som er riktig. Roufu (diskusjon) 6. okt. 2018 kl. 12:28 (CEST)[svar]