Diskusjon:Molte

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Multe»)

Eiendomsrett på multer[rediger kilde]

Kanskje det bør tas med at den største innskrenkelsen av den særnorske allemansretten lenge var på grunn av multer. Særlig nordpå passet landeierne iherdig på multen sin - gjerne med våpen i hånd. Det er visst nok fortsatt ikke lov å plukke multer på innmark, det vil si inngjerdet eiendom, noe man kan se på skilter satt opp blant annet i Finnark. Har selv sett oppmerking i stilen "Området er bevoktet: Væpnet vakt. Multeplukking på eget ansvar," osv.. --KEBman 19. jun 2006 kl.09:34 (UTC)

Multe eller multer?[rediger kilde]

Bør ikke denne flyttes til Multer? Mvh Røed 22. jul 2006 kl.23:33 (UTC)

Stilmanualen for organismer sier at oppslagsordet for arter skal være i entall, mens grupper skal stå i flertall. Noen ganger blir det ikke helt intuitivt, men det tror jeg bare får stå sin prøve. - Soulkeeper 23. jul 2006 kl.20:37 (UTC)

Molte er artsnavnet[rediger kilde]

Artsnavnet er vanligvis "molte" på begge norske målformer. Det er også navnet i Artsdatabankens forslag til navn i forbindelse med det store arbeidet med fastsetting av norske artstnavn som pågår. Wikipedia bør vel følge dette? Monty 20. jan 2009 kl. 10:53 (CET)

Ja, jeg mener også at man burde bruke navnet "molte", også betegnelsen moltebær blir brukt nordpå. Jeg endrer den til Molte. :) Miessi

jeg kan visst ikke endre den, er det noen der ute som kan endre navnet på artikkelen? Miessi