Diskusjon:Mogulriket

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelens navn[rediger kilde]

Artikkelen lå til å begynne med under Mughalriket, men den ble senere flyttet til Mogulriket. Siden begge formene er i bruk på norsk burde den kanskje ligge på førstnevnte? --Kjetil_r 25. feb 2008 kl. 17:47 (CET)

Hvis begge er riktig, er det da en spesiell grunn til at den bør flyttes? Jeg er selvfølgelig enig hvis den andre formen er oftere brukt. --Eivind 26. feb 2008 kl. 16:15 (CET)
Poenget er vel det er standard praksis at den som første oppretter en artikkel får bestemme oppslagsordet om de er likeverdige. Nå er jeg imidlertid ikke helt sikker på hvilken form som er å foretrekke, men jeg ser at SNL bruker «Mughal-riket» i oppslaget «India - historie», mens de enkelte andre steder bruker «Mogul-riket». Jeg klarer dessverre ikke å finne noen spesiell trend i avisene (på grunn av at «mogul» brukes mye i betydningen forretningsmann blir det vanskelig å telle treff). --Kjetil_r 26. feb 2008 kl. 18:06 (CET)
Mogulriket vs. Mughalriket, 1840 vs. 54 treff Google, 314 vs. 25 treff Google på norsk, og i alle fall første siden omhandler historie. Jeg tror førstenevnte er mest utbredt. Mvh. Mewasul (d) 26. feb 2008 kl. 23:51 (CET)