Diskusjon:Mindretallsregjering

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I Norge må en regjering i dag ha minst 85 mandater for å ha flertall. Dagens regjering, bestående av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet er en flertallsregjering, da de har 87 mandater. Siden 1971 har bare Kåre Willochs samlingsregjering fra 1983-1985 hatt et flertall i Stortinget bak seg. Alle andre regjeringer, enten de har vært rene Arbeiderparti-regjeringer, borgerlige samlingsregjeringer eller sentrumskoalisjoner, har ikke hatt et flertall på Stortinget bak seg.

Hvilken idiot har skrevet dette? Hvis dagens regjering er flertall så er det ikke bare Willoch-regjeringen som har hatt flertall siden 1971? Her må noen som kan politisk historie inn og rydde opp i dette sølet. Hva pokker menes med det som står her nå?Dette usignerte innlegget ble skrevet av 129.241.107.130 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Prøvde å finne ut av det selv, men lyktes ikke. Reinhard Heydt 6. okt 2009 kl. 13:33 (CEST)
Det er nok ingen idiot som har skrevet det. Wikipedia har mange bidragytere, og mange har skrevet på denne artikkelen. Den nåværende flertallsregjeringen så dagens lys etter at Willochs regjering ble beskrevet som den eneste flertallsregjeringen i denne artikkelen . Ingen har korrigert dette ennå, noe du har selv mulighet til å gjøre.
Språkbruken som du benytter over har for øvrig ingenting å gjøre på Wikipedia. - 4ing 6. okt 2009 kl. 13:38 (CEST)