Diskusjon:Middelvannføring

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Middelvannføringen i en elv kan estimeres ved å ta et kryssnitt av elvens areal og multiplisere den med elvens gjennomsnittlige hastighet."

Gir dette mening? Kan noen rette opp i dette?

Rent matematisk gir det vel mening om en virkelig kjenner elvens gjennomsnittelige hastighet. Etter som jeg forstår hydrologenes arbeid finner de gjennomsnittsvannføringen ved å kartlegge vannets hastighet i et tverrsnitt av en elv. Dette gjøres for mange punkter i tverrsnittet ved en gitt vannstand. Mange målinger må gjøres fordi vannhastigheten varierer en hel del. Nøyaktig areal av tverrsnittet må også finnes. Ut fra dette finnes vannføringen (l/s eller m3/s), og gjennomsnittetlig vannhastighet for den gitte vannstanden er jo da også lett å regne ut. Dermed kan senere vannmålinger basere seg på å måle kun vannstanden ved dette tverrsnittet av elven. Mulig at er dette som er forsøkt forklart.
PS: Har du vurdert å registrere deg på Wikipedia? Lettere å kommunisere da.
PS2: Har du vurdert å sette deg inn i dette og skrive mer utfyllende? Det finnes litteratur om emnet her: http://www.nb.no/ hvor det er digitalisert norsk bøker om emnet.--Frankemann (diskusjon) 19. mai 2015 kl. 16:21 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Middelvannføring. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. mar. 2023 kl. 15:50 (CET)[svar]